Σούπερ Λίγκα (6η αγωνιστική): ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 2-1

20:24 29/9/2013 - Πηγή: E-Typos
Την τρίτη νίκη σε ισάριθμα εντός έδρας ματς σημείωσε σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα, που επικράτησε 2-1 της Ξάνθης για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Κοροβέσης (6΄) και Κολοβέτσιος (78΄), ενώ για την Ξάνθη ισοφάρισε προσωρινά ο Ράνος (73΄). Η ακριτική ομάδα αγωνίστηκε με δέκα παίκτες σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, μετά την αποβολή του Σπύρου Βάλλα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς μετά από προσωπική ενέργεια του
Ίλιτς, ο οποίος μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή, στη συνέχεια, έκανε την παράλληλη μπαλιά, οι παίκτες της Ξάνθης δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και ο Κοροβέσης άνοιξε το σκορ (1-0).

Η Ξάνθη αντέδρασε και είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες να ισοφαρίσει μέσα σε ένα δίλεπτο. Στο 28΄ μετά από κόρνερ του Μάνταλου, ο Γούτας πήρε την κεφαλιά και ο Σολάρι με προβολή από το ένα μέτρο στέλνει την μπάλα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα (29΄), μετά από σέντρα του Ντε Γκουζμάν, ο Μάνταλος έπιασε την κεφαλιά στη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του Βελλίδη.

Τα άσχημα μαντάτα για την Ξάνθη συνέβησαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, καθώς ο Βάλλας ανέτρεψε έξω από την περιοχή τον Ίλιτς και ο Τριτσώνης του έδειξε την κόκκινη κάρτα, θεωρώντας πως ήταν ο τελευταίος παίκτης.

Παρά το γεγονός ότι η ακριτική ομάδα ήταν αναγκασμένη να αγωνιστεί ένα ολόκληρο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, δεν το έβαλε κάτω και στο 73΄ο Ράνος ισοφάρισε. Ο Σολτάνι μπήκε στην περιοχή πάσαρε τη μπάλα στον Ράνο που νίκησε τον Βελλίδη και ισοφάρισε σε 1-1.

Η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε πέντε λεπτά, καθώς στο 78΄ ο Κολοβέτσιος πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής της Ξάνθης, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και την έστειλε στη γωνία του Κυριακίδη διαμορφώνονας το τελικό 2-1 υπέρ του ΠΑΣ.

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)

Κίτρινες: Λίλα, Ντε Βινσέντι, Κοροβέσης, Τσάβες - Ντε Γκούζμαν, Μάνταλος

Κόκκινες: Βάλλας

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Σάββας Παντελίδης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης, Τσάβες (+90΄ Στρούνα), Ντε Βινσέντι (60΄ Βίλα), Ίλιτς (82΄ Ίλιτς)

ΞΑΝΘΗ (Ράινερ Μάουρερ): Κυριακίδης, Ντε Γκουζμάν, Γούτας, Μάνταλος, Μαρίν (56΄ Ράνος), Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σολτάρι (46΄ Χοσέμι), Ντιέ, Σολτάνι (75΄ Κάλβο), Μπέρτος
Keywords
Τυχαία Θέματα