Σούπερ Λίγκα (3η αγωνιστική): Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-5

23:56 1/9/2013 - Πηγή: E-Typos
Μόνος στην κορυφή του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας παραμένει ο Ολυμπιακός, ο οποίος έκανε το «3 στα 3» συντρίβοντας απόψε 5-0 εκτός έδρας τον Λεβαδειακό. Ο Σαβιόλα άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 16΄, ο Μήτρογλου έκανε χατ-τρικ σε 25 λεπτά συμμετοχής (70΄, 89΄, 90΄), ενώ και ο Βάις σκόραρε για τους «ερυθρόλευκους» στο 85΄, αφήνοντας τους Βοιωτούς στις τελευταίες θέσεις με ένα βαθμό.

Οι πρωταθλητές μπήκαν δυνατά στο ματς και «άγγιξαν»
το γκολ μόλις στο 5ο λεπτό, όταν το δυνατό σουτ του Κάμπελ από το ύψος του πέναλτι «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Πρζιρόβσκι. Στο 16΄ ο Σαβιόλα ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Λαμπρόπουλο, ο διαιτητής Τοπούζης καταλόγισε πέναλτι και ο Αργεντινός το αξιοποίησε ανοίγοντας το σκορ. Στη συνέχεια και ως το τέλος του ημιχρόνου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Ολυμπιακό πάντως να μην απειλείται σε κάνενα σημείο.

Μεγάλη ευκαιρία έχασαν οι «ερυθρόλευκοι» στο 55΄, με τον Κάμπελ ξανά να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, αλλά τη μπάλα να βρίσκει πάλι στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.
Ο Μίτσελ πέρασε στον αγώνα τον Μήτρογλου, αναζητώντας το δεύτερο γκολ που θα «κλείδωνε» τη νίκη, και ο διεθνής φορ τον δικαίωσε, καθώς στο 70΄ μετά από εκτέλεση φάουλ του Φουστέρ, πέτυχε με κεφαλιά το 2-0 και διευκόλυνε το έργο του Ολυμπιακού. Δύο λεπτά αργότερα, μάλιστα, ο Μήτρογλου προσπάθησε να σκοράρει ξανά με κεφαλιά, ο Πρζιρόβσκι απέκρουσε και στη συνέχεια το γυριστό σουτ του Σαβιόλα πέρασε άουτ. Στα τελευταία λεπτά ο Λεβαδειακός... κατέρρευσε και οι πρωταθλητές πέτυχαν ακόμη τρία γκολ: στο 85΄ με σουτ του Βάις μέσα από την περιοχή, στο 89΄ με πλασέ του Μήτρογλου μετά από εξαιρετικό συνδυασμό με τον Φουστέρ και στο 90΄ με τον ίδιο παίκτη, πάλι από ασίστ του Ισπανού.

Διαιτητής: Τοπούζης (Θράκης)
Κίτρινες: Λαμπρόπουλος, Νικολακάκης, Μουλόπουλος, Κονέ, Γιάντσης - Σάμαρης

Οι συνθέσεις:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Πρζιρόβσκι, Μουλόπουλος, Νικολακάκης, Γεωργίου, Μανόλο, Μαχαίρας, Λαμπρόπουλος (53΄ Πετράτσι), Ροτζέριο, Ορτέγκα (46΄ Γιάντσης), Βασιλείου (77΄ Μπούστο), Κονέ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μπονγκ, Σιόβας, Μανωλάς, Μανιάτης, Σάμαρης, Κάμπελ (58΄ Βάις), Φουστέρ, Ολαϊτάν (65΄ Μήτρογλου), Σαβιόλα (73΄ Ιμπαγάσα)
Keywords
Τυχαία Θέματα