Σούπερ Λίγκα (31η αγωνιστική): Βέροια-Ξάνθη 3-2

17:20 26/3/2014 - Πηγή: E-Typos
Βαθμολογική «ανάσα», στην προσπάθεια που καταβάλλει για να παραμείνει στην κατηγορία, πήρε η Βέροια. Με τέρματα των Όστοιτς (5`), Μπαργκάν (58`) και Παυλίδη (70`), η ομάδα της Ημαθίας επικράτησε 3-2 της Ξάνθης, σε αναμέτρηση για την 31η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ωστόσο χρειάζεται ανάλογη συνέχεια στις εναπομείνασες αγωνιστικές για να μπορέσει να «κλειδώσει» την παραμονή. Τα γκολ της Ξάνθης, η οποία έμεινε με 10 παίκτες στο 42`, σημείωσαν οι Βασιλακάκης (33`) και
Νάκας (90+4`).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι για το «τρίποντο» και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό, όταν από το φάουλ του Όστοιτς από τα 30μ. η μπάλα κατέληξε αρχικά στο αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη και στη συνέχεια στα δίχτυα του (1-0). Η Βέροια συνέχισε να απειλεί, όμως η Ξάνθη ήταν αυτή που έφτασε στην ισοφάριση. Στο 33ο λεπτό, ο Τριάδης έδωσε την πάσα στον Βασιλακάκη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε κενό της άμυνας των γηπεδούχων, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Καντιμοίρη φέρνοντας το ματς στα ίσα (1-1). Τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 45, η Ξάνθη έμεινε με 10 παίκτες μετά από την... τραβηγμένη (ο Σπάθας εξάντλησε όλη την αυστηρότητά του) αποβολή του Βασιλακάκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα για τράβηγμα στον Μπαργκάν.

Η Βέροια φρόντισε να εκμεταλλευτεί στο δεύτερο μέρος την αριθμητική υπεροχή του πρώτου ημιχρόνου. Στο 58` ο Μπαργκάν με ατομική προσπάθεια από το κέντρο έκανε το πρώτο σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Χοσέμι, όμως στο δεύτερο σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κυριακίδη (2-1). Στο 70ο λεπτό, ο Γκονσάλβες πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έβγαλε την πάσα στον Ζεζίνιο, εκείνος έδωσε την ασίστ στον Παυλίδη και, αφού απέφυγε με προσποίηση αντίπαλο, «έγραψε» το 3-1 για την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι έμειναν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Όστοιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με την Ξάνθη να μειώνει σε 3-2 στο τέταρτο λεπτό του έξτρα χρόνου με τον Νάκα, ενώ μετά τη λήξη του αγώνα αποβλήθηκε ακόμη ένας παίκτης της «βασίλισσας του βορρά», ο Αμαραντίδης, με δεύτερη κίτρινη.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Κόκκινες κάρτες: Όστοιτς (90+3` με 2η κίτρινη), Αμαραντίδης (μετά τη λήξη με 2η κίτρινη - Βασιλακάκης (42` με 2η κίτρινη)

Κίτρινες κάρτες: Βεργώνης, Αμαραντίδης - Τριάδης, Μαρέν

Οι συνθέσεις:

ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Ζεζίνιο (84` Τραπ), Όστοϊτς, Παυλίδης, Βεργώνης, Καλτσάς (66` Σισόκο), Μπαργκάν, Γκονσάλβες (79` Κομόλοφ)

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Μπέρτος, Σολάρι (75` Νάκας), Παΐτο, Μάνταλος (75` Μαρέν), Χοσέμι, Τριάδης (61` Κάλβο), Σολτάνι.
Keywords
Τυχαία Θέματα