Σούπερ Λίγκα (21η αγωνιστική): Παναθηναϊκός-Ξάνθη 0-1

22:03 10/2/2013 - Πηγή: E-Typos
Για άλλη μία φορά φέτος οι παίκτες του Παναθηναϊκού αποχώρησαν με κατεβασμένο κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, αφού γνώρισαν την ήττα με 1-0 από την Ξάνθη. Φοβερό γκολ του Ντιέ στο 40', δοκάρι ο Εσπάρθα στο 74'.

Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού,
που μετράει μόλις δύο νίκες στο ΟΑΚΑ σε δέκα ματς, ενώ αυτή ήταν μόλις η δεύτερη εκτός έδρας νίκη της Ξάνθης στο πρωτάθλημα. Πλέον το «τριφύλλι» βρίσκεται στους 26 βαθμούς, στο -4 από την πέμπτη θέση, ενώ η Ξάνθη ανέβηκε στους 28.
Η Ξάνθη μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να πιέσει ψηλά τον Παναθηναϊκό κάτι που το κατάφερε για το πρώτο δεκάλεπτο, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία των «πρασίνων». Ο Φάμπρι έγινε έξαλλος και έδωσε εντολή στους παίκτες του να βγουν μπροστά κάτι που έγινε.
Για 15 περίπου λεπτά ο Παναθηναϊκός είχε το καλύτερό του διάστημα στο πρώτο ημίχρονο, αφού με κύριο εκφραστή τον Σισοκό από δεξιά και τον Καζιγιάμα κεφάτο, οι γηπεδούχοι είχαν την πιο επικίνδυνη στιγμή τους για την εστία του Λοντίγκιν στο 14' με τον Ιβοριανό να σεντράρει για τον Ιάπωνα, το σουτ του οποίου έβγαλε ο τερματοφύλακας της Ξάνθης.Μετά το 30ο λεπτό οι Ακρίτες ισορρόπησαν το παιχνίδι, με τον ρυθμό να έχει πέσει από αυτό το σημείο και μέχρι το 45'.
Σε μία ανύποπτη φάση, ο Ντιέ πήρε τη μπάλα αρκετά έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού και με φοβερό αριστερό σουτ νίκησε τον Καρνέζη που είδε τη μπάλα να καταλήγει στην αριστερή του γωνία.
Ο Φάμπρι προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο, περνώντας στο ματς τους Φουρλάνο και Εσπάρθα, με τον Ισπανό να είναι αρκετά δραστήριος.
Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε όταν τη σέντρα του νέου μεταγραφικού αποκτήματος των γηπεδούχων, μπλόκαρε ο Λοντίγκιν πάνω στη γραμμή.
Ο Εσπάρθα συνέχισε να παίρνει πρωτοβουλίες, με την καλύτερη στιγμή για τον Παναθηναϊκό να έρχεται στο 74ο λεπτό, όταν ο Ισπανός είδε τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του τερματοφύλακα της Ξάνθης.
Το παιχνίδι έγινε αρκετά άναρχο στη συνέχεια, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τον Ζέκα να μη μπορεί να τελειώσει καλά δύο φάσεις στο 75' και στο 77'.
Η Ξάνθη απάντησε με την προβολή του Μάνταλου στο 81', να φεύγει πάνω από την εστία του Καρνέζη και το παιχνίδι να ολοκληρώνεται χωρίς άλλες φάσεις.

Παναθηναϊκός (Φάμπρι): Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος, Σεϊταρίδης (69' Κάιπερ), Βιτόλο, Σο, Μαυρίας (55' Φουρλάνος), Σισοκό, Ζέκα, Καζιγιάμα (46' Εσπάρθα)
SKODA Ξάνθη (Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Μάρτινς, Μάνταλος, Σμιθ (61' Σμιθ), Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρίν, Ντάνι (65' Βασιλακάκης), Ντιέ, Ονουάτσι (77' Μαρσελίνιο)

Ανακοίνωση της Ξάνθης για φάση πέναλτι που δεν της δόθηκε:

Με αφορμή την κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι από τον Τάσο Κάκο στη φάση που στην Ξάνθη ζήτησαν πέναλτι, η ακριτική ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας.
Αναλυτικά:«Θεέ μου! Μαρς πέναλτι. Έγινε κίτρινη.
Θεέ μου πιο πέναλτι δεν υπάρχει!».< a title="Adman Banner" href="http://interactive.forthnet.gr/click?webspace=2632&dfl=yes"><img src="http://interactive.forthnet.gr/banner?webspace=2632&dfl=yes&js=no" border="0" width="450" height="30" alt="" /></a><br />
Keywords
Τυχαία Θέματα