Σούπερ Λίγκα (21η αγωνιστική): Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

17:45 10/2/2013 - Πηγή: E-Typos
Με γκολ του Ιλιτς στο 18' ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε για πρώτη φορά νικηφόρα από την έδρα του Πανιωνίου και διατηρήθηκε σε τροχιά πλέι οφ και Ευρώπης. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν για 45 λεπτά με παίκτη περισσότερο, λόγω αποβολής του Καμπάνταη (13'), όμως στο 58' η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε με τον Τζημόπουλο να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα.
Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στα πρώτα δέκα λεπτά είχε δύο καλές ευκαιρίες για να πάρει κεφάλι
στο σκορ, ωστόσο ο Ταμπάσης αντέδρασε σωστά και στο 5' στο τετ α τετ με τον Ντούνη, αλλά και στο 10' σε σουτ του Παντίδου έξω από την περιοχή.
Ωστόσο στο 13' ήρθε η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Καμπάνταης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για διαπληκτισμό με τον Τζημόπουλο και άφησε τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες. Το σύνολο του Χριστόπουλου εκμεταλλεύτηκε τον αριθμητικό του πλεονέκτημα, καθώς στο 18' ο Ιλιτς με σουτ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.
Οι "κυανέρυθροι" είχαν διάθεση, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά τον Ταμπάση. Η ανασταλτική λειτουργία των Ιωαννίνων ήταν ιδανική και δεν επέτρεπε στους παίκτες του Ελευθερόπουλου να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και να βρεθούν κοντά στην ισοφάριση.Αν μια ομάδα πλησίασε το γκολ, αυτή ήταν η φιλοξενούμενη στο 42', με τον Τσουκαλά να χάνει σημαντική ευκαιρία για να κάνει το 2-0.
Το σκηνικό δεν άλλαξε στις αρχές του δευτέρου μέρους. Ο Πανιώνιος κυκλοφορούσε την μπάλα, όμως ο ΠΑΣ αμυνόταν και προσπαθούσε με μακρινές μπαλιές και αντεπιθέσεις να φανεί επικίνδυνος.
Στο 58' η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε, καθώς ο Τζημόπουλος αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Πανιώνιος κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή, είχε την υπεροχή, αλλά δεν είχε τις ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι τα χάλαγαν στην τελική πάσα, με αποτέλεσμα οι παίκτες των Ιωαννίνων να διατηρήσουν εύκολα το προβάδισμα μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βίλα απέναντι από τον Γιαννακόπουλο δεν μπόρεσε να κάνει το 2-0 και στην επόμενη φάση ο Κούρντι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να περάσει ξυστά από το δεξί δοκάρι.

Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Τόσκας, Κοντοχρήστος (83' Τσαμουρλίδης), Παναγιωτούδης (56' Μενδρινός), Παντίδος (76' Μπεγλεκτσής), Ντούνης, Κολοβός, Γουνδουλάκης, Καμπάνταης
ΠΑΣ Γιάννινα: Ταμπάσης, Πάντος, Τζημόπουλος, Οικονόμου, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Κεϊτά (51' Λίλα), Γεωργίου (62' Κολοβέτσιος), Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι (84' Βίλα), Ίλιτς
Keywords
Τυχαία Θέματα