Σε επιστράτευση των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προχωρά η κυβέρνηση

20:18 24/1/2013 - Πηγή: E-Typos


Σε επιστράτευση των εργαζομένων και επίταξη των μέσων μαζικής μεταφοράς, προχωρά η κυβέρνηση η οποία απέρριψε το αίτημα των απεργών για μορατόριουμ τριών μηνών και νέο διάλογο.
Μετά από τη συνάντηση του Κ. Χατζηδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον
πρωθυπουργό -μια συνάντηση που κράτησε 5 ώρες- η κυβέρνηση επέλεξε τη σκληρή γραμμή, καταγγέλοντας τους συνδικαλιστές για εκβιασμό, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε πως "ο νόμος θα εφαρμοστεί".
Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών από συνδικαλιστές οι οποίοι, όπως είπε, προέτρεπαν όλο αυτό το διάστημα τους εργαζόμενους σε απεργίες, παρά το γεγονός ότι είχαν κηρυχθεί παράνομες από τη δικαιοσύνη.
" Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί, οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δρόμο της τυφλής σύγκρουσης" τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Αμετακίνητοι οι εργαζόμενοι του μετρό

«Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς». Με τη φράση αυτή απαντούν οι εργαζόμενοι του μετρό στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη.
Όπως προσθέτει ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ Αντώνης Σταματόπουλος, «η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους».
Keywords
Τυχαία Θέματα