Νεκρώνουν έως την Τρίτη όλες οι συγκοινωνίες

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το Σάββατο 26 Ιανουαρίου έως και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, προχωρούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, στον προαστιακό σιδηρόδρομο και στα τρένα, εφόσον η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω την επίταξη.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς

δηλώνουν ότι η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε διάλογο μαζί τους επέλεξε τον «αυταρχικό δρόμο» της επίταξης και διαμηνύουν πως οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα διευρυνθούν όσο διαρκεί η επίταξη των εργαζομένων.

Επίσης τη στήριξη και κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν ήδη αποφασίσει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αποφάσισε κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος .

Η ΓΣΕΕ αποφάσισε, επίσης, την επίσπευση της πραγματοποίησης της αυριανής 24ωρης Γενικής Απεργίας που αποφασίστηκε στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας.

Σε ανακοίνωσή της η Ε.Ε. της Συνομοσπονδίας, χαρακτηρίζει, «αντιδημοκρατικό ολίσθημα» την απόφαση για επίταξη των εργαζομένων στο μετρό και ζητά από την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει αυτές τις πρακτικές και να ξεκινήσει άμεσα διάλογο με όλους τους εργαζόμενους στο χώρο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και γενικότερα στους χώρους ευθύνης της για τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων».

Επιδίδονται τα φύλλα επίταξης

Την ίδια ώρα άρχισε η επίδοση των φύλλων επίταξης στους εργαζόμενους στην πρωινή βάρδια του μετρό, ενώ οι απεργοί είναι κλεισμένοι στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια κι αρνούνται να τα παραλάβουν. Εκεί βρίσκονται για συμπαράσταση συνάδελφοι τους από άλλα μέσα μεταφοράς. Όπως δηλώνουν βρίσκονται σε συνεχή συνεννόηση με νομικούς προκειμένου να δουν τι μέλλει γενέσθαι από δω και στο εξής.

Επισημαίνουν, πάντως, πως με την απόφασή αυτή (της επίσχεσης) «δεν σταματάει το μένος και η οργή των εργαζομένων απέναντι σε όσους ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση που επιβάλλει η κυβέρνηση και οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση», συμπληρώνοντας πως η «τρομοκρατία της επίταξης δε θα περάσει».

Επίσης κατά της σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, αποφάσισε την κήρυξη παναττικής πανεργατικής στάσης εργασίας για αύριο Παρασκευή από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, η οποία αφορά όλα τα σωματεία που υπάγονται στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Το Σάββατο στις 11 το πρωί στην Ομόνοια, έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Στουρνάρας: «Καμία εξαίρεση από το νέο μισθολόγιο»

Στο μεταξύ η κυβέρνηση δηλώνει ανυποχώρητη στο αίτημα των απεργών να εξαιρεθούν από το ενιαίο μισθολόγιο. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά από συνεργασία που είχε απόψε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει καμία εξαίρεση: «Υπάρχουν μεγάλες ανισότητες σήμερα. Έχουμε καταστάσεις όπου απόφοιτοι στοιχειώδους εκπαίδευσης σε ορισμένες δημόσιες επιχειρήσεις, μη εισηγμένες, παίρνουν περισσότερα χρήματα από καθηγητή πρώτης βαθμίδας στο Πανεπιστήμιο. Είναι πράγματα που δεν τα θέλει κανένας αυτά».

Πρόσθεσε επίσης, ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό για την οικονομική πολιτική και τον ενημέρωσε για το Eurogroup και για τις προϋποθέσεις για τις επόμενες δόσεις.

Keywords
συγκοινωνιες, τριτη, μεσα μαζικης μεταφορας, ενιαιο μισθολογιο, γιάννης στουρνάρας, απεργιες, επιταξη, αθηνα, πειραιας, ΓΣΕΕ, απεργια, μετρο, παμε, στουρναρας, μισθολογιο, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, απεργια οσε, απεργια μετρο, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, ενιαιο μισθολογιο δημοσιων υπαλληλων, νεα κυβερνηση, απεργια γσεε, γιάννης στουρνάρας, σημερινη, φτωχεια, ωρα, γινει, ζητα, ιδια, κυβερνηση, μαξιμου, ομονοια, παμε, πρωι, σαββατο, σεπολια, τρενα, φυλλα, οργη
Τυχαία Θέματα