Ρωσία: Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας κατά του Πούτιν στη Μόσχα

13:51 12/6/2012 - Πηγή: E-Typos
Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας, με τη συμμετοχή 10.000 έως 20.000 διαδηλωτών, πραγματοποιείται σήμερα κατά της κυβέρνησης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο κέντρο της Μόσχας, ανακοίνωσε η αστυνομία και διοργανωτές.
Η πορεία άρχισε στις 13:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδος) στις λεωφόρους της ρωσικής πρωτεύουσας με τη συμμετοχή
έως 10.000 διαδηλωτών", ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ σύμφωνα με το κίνημα Σολιντάρνοστ, συν-διοργανωτής της κινητοποίησης, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ιντερφαξ , ο αριθμός των διαδηλωτών μπορεί "να φθάνει τις 20.000".
Είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί ο αριθμός των διαδηλωτών από ανεξάρτητη πηγή, καθώς η πορεία εκτείνεται σε μήκος εκατοντάδων μέτρων στις λεωφόρους γύρω από το κέντρο της Μόσχας.
Τουλάχιστον 12.000 μέλη των δυνάμεων της τάξης -αστυνομικοί, μονάδες καταστολής και δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών- έχουν αναπτυχθεί στη Μόσχα, ημέρα αργίας λόγω της εθνικής εορτής της 12ης Ιουνίου, σύμφωνα με την αστυνομία της Μόσχας.
Πολλοί αστυνομικοί και οχήματα των δυνάμεων της τάξης αναπτύχθηκαν από το πρωί στο κέντρο της πόλης, όπου πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει για την κυκλοφορία, με απορριμματοφόρα του δήμου να είναι σε διάταξη σε διάφορες οδικές αρτηρίες.
Η κινητοποίηση πραγματοποιείται σε τεταμένο κλίμα ύστερα από έρευνες που διενήργησε χθες Δευτέρα η αστυνομία σε κατοικίες στελεχών της αντιπολίτευσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα