Πτωτικά έκλεισε η συνεδρίαση στη Wall Street, κυρίως λόγω Ισπανίας και Ιταλίας

00:06 5/2/2013 - Πηγή: E-Typos

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, μετά τα υψηλά πέντε ετών.

Αρνητικά επέδρασαν στο επενδυτικό κλίμα οι ανησυχίες σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη και συγκεκριμένα στην Ισπανία και την Ιταλία.

Ειδικότερα στην Ισπανία, νέα αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιανουάριο, καθώς ο πέμπτος χρόνος οικονομικής συρρίκνωσης στη χώρα έχει στείλει στα ύψη το ποσοστό της ανεργίας. Όπως ανακοίνωσε σήμερα το ισπανικό

υπουργείο Εργασίας, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 132.055 στα 4,98 εκατομμύρια τον Δεκέμβριο.

Επιπλέον το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ισπανία και το αίτημα της αντιπολίτευσης για παραίτηση του ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Τη ίδια ώρα στην Ιταλία δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν τον πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι να επανακτά έδαφος ενόψει των εκλογών.

Με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές η μετοχή της Boeing ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Travelers και Merck.

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,93% στις 13.880,16 μονάδες, ο δείκτης S&P τερμάτισε με πτώση 1,15% στις 1.495,72 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με απώλειες 1,51% στις 3.131,17 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα