Πρεμιέρα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων - Άνοιξε αργά το μεσημέρι το TAXIS

16:52 24/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 16.40

Σε λειτουργία τέθηκε πριν λίγο η εφαρμογή υποβολής φορολογικής δήλωσης εισοδημάτων 2012, στη διαδικτυακή σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών συστημάτων ΤΑXIS Net

http://www.gsis.gr/gsis_site/

Ενημέρωση 10.08

Σήμερα αναμένεται να ανοίξει, σύμφωνα με πληροφορίες, η εφαρμογή του TAXIS NET για την υποδοχή των φορολογικών
δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2012.

Μέχρι αυτήν την ώρα ωστόσο τούτη παραμένει κλειστή με την επισήμανση ότι η σχετική διαδικασία υποβολής των δηλώσεων για το έτος 2013 δεν έχει ξεκινήσει.

Εφέτος όλοι οι φορολογούμενοι θα υποβάλλουν μέσω του TAXIS NET τις φορολογικές τους δηλώσεις, κατά το επόμενο διάστημα και μέχρι τις 30 Ιουνίου, οπότε λήγει η σχετική διορία που έχει ορίσει το υπουργείο Οικονομικών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσβαση στη σχετική εφαρμογή του TAXIS NET και την υποβολή της δήλωσης είναι οι υπόχρεοι να διαθέτουν τους απαραίτητους κωδικούς (κλειδάριθμος) στο πληροφοριακό σύστημα.

Σημειώνεται, πάντως, ότι σειρά ασφαλιστικών ταμείων καθώς και άλλων υπόχρεων φορέων, ακόμη, είτε δεν έχουν αποστείλει στους δικαιούχους τις βεβαιώσεις αποδοχών προηγουμένου έτους, είτε δεν έχουν ενημερώσει ότι η χορήγηση της σχετικής βεβαίωσης θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας τους στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από εφέτος, για πρώτη φορά, υποχρεωτικά θα αναγράφονται στις φορολογικές δηλώσεις οι τόκοι των καταθέσεων των φορολογούμενων, γεγονός που σημαίνει πως χρειάζεται σχετική βεβαίωση και από το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο τηρεί λογαριασμό ο υπόχρεος.
Keywords
Τυχαία Θέματα