Παράνομη έκρινε το πρωτοδικείο Αθηνών την απεργιακή κινητοποίηση στη ΔΕΗ

23:34 4/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 23:15

Το Πρωτοδικείο Αθηνών αργά το βράδυ της Παρασκευής αποφάσισε υπέρ της προσφυγής της διοίκησης της ΔΕΗ κατά της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με αφορμή το νομοσχέδιο για την «μικρή ΔΕΗ» κηρύσσοντας την απεργία
παράνομη.

Επίσης σύμφωνα με το ΑΜΠΕ το πρωτοδικείο Αθηνών κήρυξε και καταχρηστικά κάποια από τα αιτήματα της κινητοποίησης.

Τώρα αναμένεται να συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος του συνδικάτου Σταμάτης Ρέλλιας, προκειμένου να αποφασίσουν την μορφή των κινητοποιήσεων από εδώ και στο εξής.

Νωρίτερα ο κ. Ρέλλιας αναφερόμενος στο ενδεχόμενο της επιστράτευσης, δήλωσε πως «εκεί θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο».

Στο μεταξύ η ΔΕΗ "αναμένει την πλήρη συμμόρφωση προς τη δικαστική απόφαση" αναφέρει σε αποψινή ανακοίνωση η επιχείρηση.

Τη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σαββατοκύριακο, λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών, εγκρίνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης με απόφασή του, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Υπενθυμίζουμε ότι υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».

Υπέρ ψήφισαν τα κόμματα της συμπολίτευσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ.

Σε σχόλιο του το Γραφείοο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ αναφέρει:

"Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά επιλέγει το δρόμο του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι οποίοι υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της και το εθνικό συμφέρον, δεν τρομοκρατούνται.

Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για το κλίμα της κοινωνικής πόλωσης και της ακραίας πολιτικής σύγκρουσης που καλλιεργεί.

Καλούμε την κυβέρνηση έστω και αυτή την ώρα να αποσύρει το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ και να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σον ελληνικό λαό να αποφανθεί για τον χαρακτήρα της ΔΕΗ."

Ενώ το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:

"Η απόφαση του δικαστηρίου που κηρύσσει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ κινείται στο πλαίσιο της αντιδραστικής θεωρίας της κυβέρνησης, ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αντιστέκονται και να αντιπαλεύουν αντιλαϊκές αποφάσεις.

Ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης χρειάζεται τώρα να εκφραστεί η στήριξη και η αλληλεγγύη όλου του λαού, που θα πληρώσει ακόμα πιο ακριβά την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης του τομέα της ενέργειας, με στόχο την κατάργηση όλου του νομοθετικού και κοινοτικού πλαισίου που την προωθεί."



Ανανέωση 18:52

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση για την αγωγή της ΔΕΗ που ζητεί να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΓΕΝΟΠ.

Το ενδεικτικό πρόγραμμα των εκ περιτροπής διακοπών ηλεκτροδότησης που είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν, σήμερα, Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014, κατά το χρονικό διάστημα από 20.00 έως 22.00 στην Κρήτη και θα έχουν εκτιμώμενη διάρκεια μέχρι 1 ώρα ανά περιοχή, ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Για την ηπειρωτική χώρα (διασυνδεδεμένο σύστημα) και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν προβλέπονται προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης για τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Ενημέρωση 13:55 Εκδικάζεται το μεσημέρι η αγωγή της ΔΕΗ προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΓΕΝΟΠ.

Αρμόδια στελέχη του Διαχειριστή του Δικτύου, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν προγραμματίζονται περικοπές στην ηλεκτροδότηση για το μεσημέρι της Παρασκευής, αν η κατάσταση στο δίκτυο παραμείνει ως έχει μέχρι στιγμής.
Οι μονάδες παραγωγής που βρίσκονται εκτός λειτουργίας λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ παραμένουν ως είχαν χθες, πρώτη ημέρα της απεργίας ενώ η ζήτηση ρεύματος είναι λίγο μειωμένη λόγω των ανέμων που ρίχνουν τη θερμοκρασία και κατ' επέκταση τη ζήτηση ενέργειας για τη λειτουργία των κλιματιστικών.
Keywords
Τυχαία Θέματα