Παναθηναϊκός: Υπέγραψε για τρία χρόνια ο Μπαϊράμι

17:20 4/6/2013 - Πηγή: E-Typos
Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και επισήμως από σήμερα ο Εμίρ Μπαϊράμι. Ο Σουηδός μέσος, που βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής στην Ελλάδα, πέρασε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και συμφώνησε στους όρους της συνεργασίας του με την ΠΑΕ, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «πρασίνων» γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου 1988 στην Πρίστινα της τότε Γιουγκοσλαβίας. Μετακόμισε σε μικρή ηλικία
στη Σουηδία και έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του στην Κέπινγκ, ενώ το 2006 υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του, για λογαριασμό της Έλφσμποργκ. Αγωνίστηκε στις εθνικές ομάδες νέων και ελπίδων της Σουηδίας και τον Ιανουάριο του 2010 έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ανδρών, σε φιλικό απέναντι στο Ομάν.

Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου μεταγράφηκε αντί 3.5 εκατ. ευρώ στην Τβέντε, με την οποία κατέκτησε το κύπελλο Ολλανδίας το 2011. Τη χρονιά που τελείωσε αγωνίστηκε ως δανεικός στη Μονακό, με την οποία όμως είχε μόλις δέκα συμμετοχές στη δεύτερη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος. Ο Μπαϊράμι μετράει 18 συμμετοχές στην εθνική ομάδα της Σουηδίας, έχοντας πετύχει δύο γκολ.

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της συμφωνίας του με τον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Εμίρ Μπαϊράμι, κατά την επίσημη παρουσίασή του από την "πράσινη" ΠΑΕ. Ο Σουηδός μέσος υπογράμμισε ότι ελπίζει μέσω των εμφανίσεών του στο ελληνικό πρωτάθλημα να επιστρέψει στην εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει μιλήσει με τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, πριν πάρει την απόφαση να υπογράψει στον Παναθηναϊκό.

«Είμαι χαρούμενος που ανήκω στον Παναθηναϊκό, μία μεγάλη ομάδα και ιδανική για να εξελιχθώ. Εγώ και ο Παναθηναϊκός είμαστε στο ίδιο σημείο, χρειαζόμαστε μία επανεκκίνηση. Δεν θα είναι εύκολο, πρέπει να δουλέψω σκληρά για να πετύχω τους στόχους μου. Θα βάλω την ψυχή μου για να πετύχει αυτό το πλάνο. Ξέρω ότι εσείς οι δημοσιογράφοι κοιτάτε από την αρχή το αποτέλεσμα, όμως το ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο και εξαρτάται από τη σκληρή δουλειά. Θέλω να κληθώ ξανά στην Εθνική και ξέρω ότι πρέπει να δουλέψω σκληρά. Είναι ένας από τους μεγάλους στόχους μου» τόνισε μεταξύ άλλων ο Μπαϊράμι.

Αναφερόμενος στο αν μίλησε με τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, αλλά και τον Μάρκους Μπεργκ, που αποτελεί μεταγραφικό στόχο των "πρασίνων", ο 25χρονος μέσος είπε: «Ο προπονητής (σ.σ. Γιάννης Αναστασίου) και ο Ζλάταν έπαιξαν μαζί στον Άγιαξ, έχουν επαφή και είμαι χαρούμενος που πήρα μία τόσο καλή σύσταση. Όταν μίλησα μαζί του, μου τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα, να συμφωνήσω μαζί του και να μην διστάσω να πάω, εάν τα βρούμε. Γνωρίζω τον Μπεργκ, ήταν αντίπαλος μου στη Σουηδία και ήμασταν συμπαίκτες στην Εθνική ελπίδων. Είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Είμαστε φίλοι, όμως δεν έχω επικοινωνήσει μαζί του για τον Παναθηναϊκό».

Σε ερώτηση για το τι γνωρίζει για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Μπαϊράμι παραδέχθηκε ότι «δεν ξέρω πολλά, όμως κάθε Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής γνωρίζει τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Δεν μπορώ να έχω άποψη για το πρωτάθλημα. Είναι πρόκληση για κάθε ποδοσφαιριστή να παίξει για τον Παναθηναϊκό, μία τόσο μεγάλη ομάδα. Είναι μία επανεκκίνηση για μένα. Ο Αναστασίου έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφασή μου. Ήταν εύκολη η απόφασή μου, όταν έμαθα το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Ζήτησα από τον ατζέντη μου να μην τα... θαλασσώσει, γιατί ήθελα να έρθω εδώ».

Οσο για τον εαυτό του και γιατί δεν είχε την εξέλιξη που αναμενόταν, αφού θεωρείτο μεγάλο ταλέντο, ο Μπαϊράμι επισήμανε: «Το ποδόσφαιρο είναι λεπτομέρειες. Άλλες φορές είναι υπέρ σου, άλλες εναντίον σου. Τον προηγούμενο χρόνο στην Τβέντε υπήρχε ένας προπονητής, ο οποίος δεν με πίστεψε. Αυτό με πήγε πίσω, μαζί με κάποιους τραυματισμούς. Είμαι εδώ για την επανεκκίνηση. Δεν θα πω ότι θα παίζω σε κάθε παιχνίδι, γιατί αυτό δεν το ξέρεις στο ποδόσφαιρο. Θα κάνω όμως το καλύτερο δυνατό για να δικαιώσω τις προσδοκίες».
Keywords
Τυχαία Θέματα