Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς εγκαινιάζει την 78η ΔΕΘ

09:59 7/9/2013 - Πηγή: E-Typos



Την 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα μιλήσει ενώπιον των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων και των τοπικών Αρχών, στην αίθουσα CORONA της ΔΕΘ.

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός θα περιοδεύσει σε περίπτερα της ΔΕΘ και στη

συνέχεια θα μεταβεί στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, όπου θα έχει σύντομη συνεργασία με τον υπουργό Θεόδωρο Καράογλου και θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των επιστημονικών φορέων της Θεσσαλονίκης.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Στις 12.30 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, στα γραφεία του κόμματος (Εγνατία 76) και στις 13.30 με τον υπουργό Πολιτισμών της Βολιβίας Pablo Cesar Groux Canedo, στον ίδιο χώρο.

Στις 18:00 ο κ. Τσίπρας θα πάρει μέρος στο συλλαλητήριο κατά της πολιτικής των μνημονίων που οργανώνουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ, στο άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια θα μεταβεί στο κτίριο της ΕΤ- 3 όπου θα δώσει συνέντευξη.

Το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει στην Αθήνα, ενώ θα επισκεφθεί πάλι τη Θεσσαλονίκη για την 78η ΔΕΘ το τριήμερο 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου.

Το απόγευμα τα συλλαλητήρια των εργαζομένων. Σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας στο κέντρο της πόλης

Ετοιμοι για τα απογευματινά συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη, κατά της πολιτικής των μνημονίων, των μειώσεων μισθών και συντάξεων, της κινητικότητας και των απολύσεων, είναι οι εργαζόμενοι, ενώ από νωρίς το πρωί ισχύουν και τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας στους χώρους γύρω από τη ΔΕΘ και σε όλο το κέντρο της πόλης, με τη συμμετοχή 4.000 και πλέον αστυνομικών.

Τα συλλαλητήρια θα γίνουν σε τέσσερα σημεία στις 18:00. Στο άγαλμα του Βενιζέλου καλούν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ. Στην Πλατεία Αριστοτέλους το ΠΑΜΕ. Στην Καμάρα οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και στην πλατεία Αγίας Σοφίας οι επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Μετά τις συγκεντρώσεις θα ακολουθήσουν πορείες.


Keywords
Τυχαία Θέματα