Ο Καμίνης “φλερτάρει” (και) με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ένας δήμαρχος χωρίς πολιτική στήριξη, αναζητεί κοινωνικά ερείσματα και κομματική… συνεννόηση. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έχει δηλώσει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος για την πρωτεύουσα, ανεξαρτήτως του αν θα βρεθούν κόμματα που θα στηρίξουν την υποψηφιότητά του στην αναμέτρηση του 2014.

Μέχρι σήμερα, μονάχα η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη έχει εκφραστεί θετικά για το πρόσωπό του, και αποτιμά ικανοποιητικά τη θητεία του, ενώ η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ,

δηλαδή οι δυο εναπομείναντες κυβερνητικοί εταίροι, έχουν αποκλείσει την προοπτική στήριξής του.

Το στοίχημα για τον Γιώργο Καμίνη θα ήταν να καταφέρει να αποσπάσει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναζητεί μια ισχυρή υποψηφιότητα, που θα του επέτρεπε να κερδίσει τον δήμο Αθηναίων, και να στείλει έτσι ένα ηχηρό μήνυμα πολλαπλών πολιτικών αναγνώσεων, ενόψει και της προοπτικής διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Φαίνεται λοιπόν ότι ο νυν δήμαρχος Αθηναίων κινείται στον αστερισμό του “φλερτ” με την Κουμουνδούρου, καθώς με όσα δήλωσε μεταξύ άλλων στη σημερινή παρουσία του στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ήρθε πιο κοντά στις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Τόσο αναφορικά με τις αλλαγές στην εκλογική διαδικασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έχει προαναγγείλλει και δρομολογεί ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, όσο και σε σχέση με την πρόταση αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα για “βλαχοδημάρχους”, που ο Γιώργος Καμίνης χαρακτήρισε “ατυχή”, κάλεσε ωστόσο να… την ξεχάσουμε, ο δήμαρχος Αθηναίων έδειξε ότι κινείται σε μονοπάτι προσέγγισης με την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Μια παράμετρος που θα έχει το ενδιαφέρον της για τις εξελίξεις που έρχονται και τις συμμαχίες που διαμορφώνονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα