Μαν. Γιουν./Σόλσκιερ: Ο Γκιγκς μπορεί να διαδεχθεί τον Φέργκιουσον

19:36 12/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο Ράιαν Γκιγκς έχει τη δυνατότητα να αναλάβει προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν μια μέρα αποχωρήσει ο Αλεξ Φέργκιουσον, όπως πιστεύει ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, παλιός συμπαίκτης του Ουαλού άσου.

Το 1999 ο Σόλσκιερ βοήθησε τη Μάντσεστερ να κατακτήσει το «τρεμπλ» με το Τσάμπιονς Λιγκ, το πρωτάθλημα και το κύπελλο Αγγλίας. Ήδη κάνει καριέρα προπονητή με τη Μόλντε στη Νορβηγία και πιστεύει ότι ο Γκιγκς μπορεί να κάνει το ίδιο, όταν «κρεμάσει τα παπούτσια του».

«Συμφώνησε
να παίξει έναν ακόμη χρόνο, αλλά θα του έλεγα να έχει ανοικτά τα μάτια και να αφουγκράζεται τι μέλλει γενέσθαι με την τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Να έχει το νου του για τη θέση του προπονητή στη Γιουνάιτεντ. Διαθέτει τη δυναμική» δήλωσε ο Σόλσκιερ.

Ο διεθνής μέσος, ο οποίος εξακολουθεί να προσφέρει στην ομάδα του αρκετές καλές εμφανίσεις στα 39 χρόνια του, συμπλήρωσε 1.000 συμμετοχές με τη φανέλα της, ενώ ανανέωσε το συμβόλαιό του γι' ακόμη έναν χρόνο. Πάντως, ο 71χρονος Φέργκιουσον δεν έχει δώσει ακόμη σημάδια αποχώρησης από την τεχνική ηγεσία και τη θέση του εξακολουθούν να... κρυφοκοιτάζουν πολλοί.

Το ίδιο και ο Σόλσκιερ, ο οποίος δεν κρύβει ότι αποτελεί το μεγάλο στόχο της ζωής του. «Το έχω ήδη πει, ότι το όνειρό μου είναι να αναλάβω προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αυτό είναι πάντα στο μυαλό μου, γιατί είναι η πιο σημαντική θέση σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να ονειρεύεσαι μεγάλα πράγματα, για να μπορείς να τα πετυχαίνεις. Έτσι ας περιμένουμε και θα δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον» τόνισε ο Νορβηγός, ο οποίος έπαιξε 11 χρόνια στον αγγλικό σύλλογο και αγαπήθηκε από τους φιλάθλους της ομάδας.

Μάλιστα είχε πετύχει το νικητήριο γκολ κατά της Μπάγερν Μονάχου στη νίκη με 2-1 στον τελικό του 1999 για το τσάμπιονς λιγκ. Στη Μάντσεστερ αγωνίστηκε μέχρι το 2007, όταν και αναγκάστηκε να ολοκληρώσει λόγω τραυματισμού την καριέρα του και στη συνέχεια του ανατέθηκαν καθήκοντα προπονητή στη 2η ομάδα του συλλόγου.
Keywords
Τυχαία Θέματα