Κύπρος: Το Ευρωπαϊκό Κόμμα θα στηρίξει τον Ν. Αναστασιάδη

22:07 20/2/2013 - Πηγή: E-Typos
Την στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη αποφάσισε απόψε το Κεντρικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Κόμματος (ΕΥΡΩΚΟ), το οποίο στον πρώτο γύρο των εκλογών είχε ταχθεί υπέρ της ψήφου κατά συνείδηση. Στις βουλευτικές εκλογές του 2011 το ΕΥΡΩΚΟ είχε πάρει 3,88% και κατέλαβε δύο έδρες στη Βουλή.

Το Κεντρικό Συμβούλιο του κόμματος, κατά τη διάρκεια ανοικτής συνεδρίας, ενέκρινε με 304 ψήφους υπέρ, 2 κατά και 2 αποχές την εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου για στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη.
Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μιχάλης Γιωργάλλας, στη συνεδρία το παρών έδωσαν και στελέχη του κόμματος που ψήφισαν Νίκο Αναστασιάδη, στελέχη που ψήφισαν Γιώργο Λιλλήκα, ακόμη και στελέχη που συμμετείχαν στην πολιτική επιτροπή του κ. Λιλλήκα.
«Η σημερινή τραγική πραγματικότητα των συσσιτίων, της φτώχειας, της κοινωνικής εξαθλίωσης και της εθνικής υπονόμευσης, επιβάλλουν να αφήσουμε πίσω τις διαφορές», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης, ζητώντας από το Κεντρικό Συμβούλιο του κόμματος την επικύρωση της στήριξης της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη.
Τονίζοντας ότι «σήμερα έχουμε μπροστά μας δύο υποψήφιους και πρέπει να πάρουμε θέση για το καλό της πατρίδας και του λαού μας», ο κ. Συλλούρης πρόσθεσε πως «για πέντε χρόνια οι πολιτικές του ΑΚΕΛ μας πίκραναν, μας εξαθλίωσαν, μας εξόργισαν, μας απομόνωσαν και μας εξέθεσαν στο εξωτερικό εξαφανίζοντας και τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας της Κύπρου».
Keywords
Τυχαία Θέματα