Κ. Χατζηδάκης: Περνάμε πια στην περίοδο της συγκομιδής

15:43 12/3/2013 - Πηγή: E-Typos
«Περνάμε πια στην περίοδο της συγκομιδής» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Παπούλια. Ο υπουργός μετά τη συνάντηση δήλωσε τα εξής:

«Σημείωσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι στο Υπουργείο Ανάπτυξης περνάμε πια στην περίοδο της συγκομιδής. Έγινε μια προσπάθεια να προχωρήσουμε μπροστά με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες το περασμένο διάστημα και τώρα πια είμαστε
στη φάση που θα μπορούμε να παρουσιάσουμε συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο.

Παραδείγματος χάριν είμαστε στην τελική ευθεία για το θέμα των αυτοκινητοδρόμων. Είμαστε στη Βουλή με τον επενδυτικό νόμο, ο οποίος κάνει ένα σημαντικό άνοιγμα στους επενδυτές. Προχωρούμε με το σύστημα των ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων. Προχωρούμε στην αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων. Είναι σε εξέλιξη η συνεργασία μας με τον ΟΟΣΑ και την Παγκόσμια Τράπεζα για θέματα βελτίωσης του ανταγωνισμού και της ανταγωνιστικότητας.

Όλα αυτά θα έχουν αντανάκλαση στην πραγματική οικονομία. Και μαζί με την προσπάθεια που κάνουμε στο επίπεδο της ρευστότητας, νομίζω ότι θα έχουμε μια βήμα προς βήμα βελτίωση της κατάστασης. Δεν μιλάμε για μαγικές συνταγές, γνωρίζουμε πόσο δύσκολα τα φέρνει βόλτα ο Έλληνας πολίτης, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια με σοβαρότητα και με αξιοπιστία. Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στους Έλληνες πολίτες».

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξηε εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα ξεκινήσουν και πάλι, ίσως και μέσα στον Απρίλιο, τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους.

«Κάναμε μια συμφωνία- πλαίσιο με τους παραχωρησιούχους. Τώρα διαπραγματευόμαστε με τις Τράπεζες. Υπάρχουν ακόμα κάποιες λεπτομέρειες, αλλά σε γενικές γραμμές, νομίζω, ότι είμαστε σε καλό δρόμο», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι θα προκύψουν 25.000 θέσεις εργασίας και αυτό θα σημάνει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Παπούλιας ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί για τη στάση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ο υπουργός Ανάπτυξης του εξήγησε τις δύσκολες διαδικασίες που πρέπει να γίνουν.

«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα θα συμβάλει, αλλά, παράλληλα, πρέπει να εγκρίνει την τροποποίηση των συμβάσεων και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και είναι τέσσερις Γενικές Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εμπλέκονται σ' αυτή την ιστορία, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, 43 Τράπεζες ελληνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς, πλήθος δικηγόρων. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο, παρά να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια επιτυχώς, για να μπουν, χωρίς καθυστέρηση, οι μπουλντόζες», ανέφερε ο υπουργός.
Και κατέληξε λέγοντας ότι γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τα δημόσια έργα, με χρηματοδότηση από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα