Τα τελευταία tweets των καρδινάλιων πριν από το Κονκλάβιο

Τα τελευταία τους tweets έστειλαν οι καρδινάλιοι λίγο πριν μπουν στο Βατικανό, όπου θα αναγκαστούν να μείνουν σιωπηλοί και να αποκοπούν απ' το κόσμο μέχρι την εκλογή του επόμενου πάπα.
Άλλωστε, για πρώτη φορά το Βατικανό έχει εγκαταστήσει ειδικές συσκευές στην Καπέλα Σιξτίνα που παρεμποδίζουν το σήμα της κινητής τηλεφωνίας και του Internet, ακριβώς για να μην υπάρξουν ηλεκτρονικές διαρροές.

O Νοτιοαφρικανός καρδινάλιος Γουίλφριντ Νάπιερ έγραψε στους χιλιάδες ''followers'' του'': «Τελευταίο tweet

πριν από το Κογκλάβιο: Ο Κύριός μας ακούει και απαντάει με αγάπη και οίκτο στις προσευχές μας και σε όλες τις θυσίες που του προσφέρουμε . Ο Θεός να μας ευλογεί».

Οι καρδινάλιοι θα είναι εντελώς απομονωμένοι στους τοίχους του Βατικανού, καθ'όλη τη διάρκεια του Κονκλάβιου, το οποίο μπορεί να διαρκέσει πολλές μέρες.

Ο Αμερικάνος καρδινάλιος Ρότζερ Μαχόνι έγραψε: «τελευταίο tweet πριν από την εγκατάστασή μας στην κατοικία της Αγίας Μάρθας, μετά την έναρξη της διαδικασίας εκλογής Πάπα. Πρώτη επανένωση του Κογκλαβίου στο τέλος του μεσημεριού. Προσευχηθείτε για εμάς».

Ο Πιέρ Ντιριέ, εκπρόσωπος του γάλλου καρδινάλιου Φιλίπ Μπαρμπαρέν, έγραψε στο Twitter για να ανακοινώσει την είσοδο των τριών γάλλων καρδιναλίων στο Βατικανό. Και τώρα «η απόλυτη σιωπή» έγραψε.

Keywords
Τυχαία Θέματα