Φόρμουλα Ένα: Επιστρέφει το γκραν πρι της Αυστρίας το 2014

16:53 23/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Η Φόρμουλα Ένα επιστρέφει στην Αυστρία, καθώς το 2014 θα διεξαχθεί στο Σπίλμπεργκ και την πίστα Red Bull Ring ένας από τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα ο εμπορικός διευθυντής της Φόρμουλα Ένα, Μπέρνι Έκλστοουν, και ο ιδιοκτήτης της πίστας (και της Red Bull), Ντίτριχ Μάτεσιτς. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι το γκραν πρι
θα λάβει χώρα στις 6 Ιουλίου στο συγκεκριμένο σιρκουί, εφόσον πάρουν την άδεια από τις αρμόδιες αρχές.

Η πίστα, που στο παρελθόν ονομαζόταν A1-Ring (σ.σ. το όνομα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας), φιλοξένησε αγώνες της Φόρμουλα Ένα από το 1970 έως το 1987 και από το 1997 έως το 2003, ενώ το 2005 την αγόρασε η Red Bull και προχώρησε στην ανακατασκευή της. Στο τελευταίο αυστριακό γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, το 2003, τη νίκη πήρε ο Γερμανός Μίκαελ Σουμάχερ, ωστόσο ο αγώνας του 2002 έλαβε αρνητική δημοσιότητα, καθώς οι άνθρωποι της Φεράρι έδωσαν εντολή στον Ρούμπενς Μπαρικέλο να παραχωρήσει την πρωτοπορία (και τη νίκη) στον «ομόσταυλό» του και επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή.

Αξίζει να σημειωθεί πως το καλαντάρι της Φόρμουλα Ένα θα οριστικοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, ενώ αναμένεται ότι θα περιλαμβάνει δύο νέα γκραν πρι: το αυστριακό και αυτό που θα διεξαχθεί στο Σότσι της Ρωσίας, όπου θα φιλοξενηθούν και οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες της επόμενης χρονιάς.
Keywords
Τυχαία Θέματα