Ανησυχία για τον Σεπτέμβριο

Στην στροφή των νέων από την εκπαίδευση στην κατάρτιση, μέσω των ΙΕΚ και στη δραστική μείωση των εισακτέων στα πανεπιστήμια, στοχεύει το υπουργείο Παιδείας, το οποίο επιχειρεί τη μείωση του μαθητικού πληθυσμού στα Λύκεια επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την έρευνα του

εκπαιδευτικού αναλυτή Χρήστου Κάτσικα.

Η έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», καταδεικνύει πως, επιλέγεται ένα εξεταστικοκεντρικό Λύκειο για λίγους κι ένα Τεχνικό Λύκειο με καθολική εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας και μεταγυμνασιακές σχολές κατάρτισης (ΙΕΚ) που θα στοχεύουν προοπτικά να απορροφήσουν ένα μέρος του μαθητικού πληθυσμού μετά το τέλος της εννιάχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας είναι «αρνητική εξέλιξη, που καταδικάζει μεγάλο αριθμό μαθητών στην αμάθεια», δήλωσε ο κ. Κάτσικας, ο οποίος μίλησε για τα ευρήματά της μελέτης του στον Αθήνα 9.84 και στη Φωτεινή Κοκκινάκη.

Εν τω μεταξύ, γονείς και εκπαιδευτικοί πιστεύουν πως ο Σεπτέμβριος θα βρει τα σχολεία με χιλιάδες κενές έδρες, καθώς πέντε χιλιάδες εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων όπως γυμναστές και καθηγητές πληροφορικής, καλλιτεχνών ή ξένων γλωσσών θα μετακινηθούν υποχρεωτικά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ταυτόχρονα περισσότεροι από 3.000 θα μετατεθούν σε κενές θέσεις άλλων Διευθύνσεων.
Ωστόσο, δημοσιεύματα αναφέρουν πως το υπουργείο Παιδείας θα αναγκαστεί να στραφεί και στη λύση των αναπληρωτών, έχοντας εξασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους.

Εξάλλου, μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για τη διαδικασία της διαθεσιμότητας στην οποία προχώρησε η πολιτική ηγεσία πριν ακόμη ψηφιστεί στη βουλή κατέθεσε η ΟΛΜΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα