Εθνική Ελλάδας: Τα δάκρυα του... Έλληνα Φερνάντο Σάντος

Ένα διαφορετικό Φερνάντο Σάντος είδαν χθες οι εκπρόσωποι του Τύπου που βρέθηκαν στο «Νασιονάλ Αρένα» για τον αγώνα της Ελλάδας με τη Ρουμανία. Η αρχή έγινε με το τελευταίο σφύριγμα του Μίλοραντ Μάζιτς, όταν ο Πορτογάλος τεχνικός διέσχισε τον αγωνιστικό χώρο με... «φουλ σπριντ» για να βρεθεί και να πανηγυρίσει την πρόκριση με τους παίκτες του, όπως ο Ότο Ρεχάγκελ στον τελικό του Euro 2004. Η συνέχεια δόθηκε λίγο αργότερα, με τον πάντοτε σοβαρό και απολύτως «πειθαρχημένο» ως προς
τη δημόσια έκφραση των συναισθημάτων του ομοσπονδιακό εκλέκτορα να δακρύζει ενώπιον του Τύπου.

Ο επιτυχημένος επαγγελματίας άφησε για λίγες στιγμές τα συναισθήματά του ελεύθερα, καθώς, όπως υπογράμμισε μιλώντας στη μικτή ζώνη, «ήταν μια ενστικτώδης αντίδραση, ήταν ουσιαστικά η έκρηξη όλης της πίεσης που κουβαλούσαμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ήταν ο τεράστιος ενθουσιασμός και η ικανοποίηση και θέλησα να μοιραστώ όλα αυτά τα πάρα πολύ έντονα συναισθήματα που ένιωσα εκείνη τη στιγμή με τον ελληνικό λαό».

Ο Σάντος ομολόγησε ότι τρέφει μεγάλη αγάπη και ευγνωμοσύνη για τους Έλληνες. «Νιώθω, και το έχω πει αυτό πάρα πολλές φορές, ότι ο ελληνικός λαός με έχει αγκαλιάσει, με αγαπάει και με σέβεται σε απεριόριστο βαθμό. Είναι κάτι που δεν έχω συναντήσει πουθενά αλλού και, πραγματικά, ήθελα να δώσω αυτή τη χαρά σε όλους τους Έλληνες και να μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την πρόκριση».

Όσο για τα υγρά μάτια του; «Παιδιά, αυτό ήρθε μέσα από την καρδιά μου. Δεν χρειάζεται εξήγηση... Είναι πράγματα που είτε τα νιώθεις είτε δεν τα νιώθεις. Έτσι το ένιωσα, έτσι μου βγήκε, δεν χρειάζεται να το αναλύουμε άλλο» είπε.

Μέσω του ποδοσφαίρου και της νέας μεγάλης επιτυχίας της Εθνικής ομάδας, ο κ. Σάντος έστειλε μήνυμα ελπίδας στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, τον οποίο καλεί να αντλήσει πίστη από το επίτευγμα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος: «Κατά τη γνώμη μου δεν είναι ώρα να μιλάμε για ποδόσφαιρο, για το τι πήγε και τι δεν πήγε καλά σε αυτόν τον αγώνα, αλλά είναι μια στιγμή για να χαρούμε όλοι οι Έλληνες και να καταλάβουμε ότι τέτοιες μεγάλες στιγμές περιμένουν όλους μας, όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και γενικότερα. Τα πράγματα θα βελτιωθούν, υπάρχει ελπίδα και πίστη ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο».
Keywords
Τυχαία Θέματα