Δηλώσεις Κατσουράνη, Σαλπιγγίδη, Παπασταθόπουλου, Τζιόλη, Σάμαρη

Στόχος της Εθνικής ομάδας είναι να έχει συνέπεια, συνέχεια και να εμφανιστεί βελτιωμένη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από μια απλή παρουσία στη διοργάνωση, όπως υπογράμμισαν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές.

Ο Κώστας Κατσουράνης έζησε το χθεσινό αγώνα του Βουκουρεστίου από τον πάγκο, λόγω της τιμωρίας του. «Πρώτη φορά έζησα ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι από τον πάγκο και η αίσθηση ήταν πολύ... χάλια» δήλωνε προς πάσα κατεύθυνση με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

«Δεν
βαριέται κανείς να πηγαίνει σε μεγάλες διοργανώσεις, εξάλλου γι' αυτό παίζουμε μπάλα. Η Εθνική ομάδα μάς έχει χαρίσει πολλές επιτυχίες και δικαιούται το σεβασμό. Το πρώτο που έχει πετύχει είναι ότι το κάθε μέλος της παίζει με το συναίσθημα και δίνει τα πάντα, γι' αυτό και έχει επιτυχίες. Αυτό είναι και το μυστικό της: ό,τι κάνουμε στο γήπεδο βγαίνει από την ψυχή μας κι αυτό είναι πολύ σημαντικό» πρόσθεσε.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ομολόγησε ότι ουδέποτε περίμενε πως θα μπορέσει να συμμετάσχει σε δύο συνεχή Παγκόσμια Κύπελλα. «Όχι, σε καμία περίπτωση» απάντησε χαμογελώντας στη σχετική ερώτηση και συνέχισε: «Δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο από το να δίνει το παρόν η Εθνική ομάδα σε τέσσερις συνεχείς διοργανώσεις, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες. Αυτό αποδεικνύει ότι βρίσκεται στην ελίτ, είναι συνεπής και ελπίζουμε αυτό να συνεχιστεί για πάρα πολλά χρόνια».

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, από την πλευρά του, οριοθέτησε το στόχο στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία: «Προχωράμε... Θέλουμε βελτίωση και βάζουμε στόχο αυτή τη φορά να πάμε στο Μουντιάλ και να προσπαθήσουμε για κάτι καλύτερο από την προηγούμενη. Η πρόκριση για δεύτερη συνεχή φορά σε Μουντιάλ είναι κάτι που δεν το περίμενα, κανείς νομίζω δεν το περίμενε αυτό. Στη ζωή όμως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όταν δουλεύεις και ανταποκρίνεσαι στις υποχρεώσεις σου, τα αποτελέσματα έρχονται πάντοτε» δήλωσε ο κεντρικός αμυντικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

«Η ομάδα έχει "μέταλλο" και κάθε φορά που υπάρχει "τελικός" τον κερδίζουμε. Είμαστε σε μια πάρα πολύ μεγάλη διοργάνωση για δεύτερη συνεχή φορά κι αυτό τα λέει όλα. Ανάλογα με το πρωτάθλημα το οποίο έχουμε, βλέπουμε ότι η Εθνική είναι χρόνια μπροστά και μακάρι αυτό να γίνει παράδειγμα για όλους τους Έλληνες, για όλη την Ελλάδα, γιατί όλοι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να κατορθώσουμε πολλά πράγματα» συμπλήρωσε.

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης χαρακτήρισε την πρόκριση «μεγάλο κατόρθωμα, το οποίο απολαμβάνουμε και περιμένουμε να πάμε στη Βραζιλία. Μας βγήκε μια ένταση, μια ικανοποίηση και μια χαρά, αφού παλεύουμε τόσο καιρό γι' αυτό. Είναι μια διοργάνωση δύο ετών και, πραγματικά, ό,τι κι αν πω δεν μπορώ να περιγράψω τη χαρά μου».

Το νεότερο μέλος της Εθνικής, ο Ανδρέας Σάμαρης, παραδέχθηκε πως «η αλήθεια είναι ότι δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμη τι έχει γίνει, αλλά αυτό ίσως με βοηθά να έχω λιγότερο άγχος. Είμαστε μια οικογένεια, είμαι υπερήφανος να είμαι μέλος αυτής της ομάδας και το μέλλον μας ανήκει».
Keywords
Τυχαία Θέματα