Αποχωρεί από τις ΗΠΑ η βρετανική Tesco

13:58 17/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Την απόφαση να αποχωρήσει από τη ζημιογόνα αμερικανική αγορά έλαβε η Tesco, η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, προχωρώντας έτσι σε απομείωση 1,5 δισ. δολαρίων, η οποία οδήγησε σε μείωση της κερδοφορίας της για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια.

Ο όμιλος διέγραψε επίσης την αξία των δραστηριοτήτων του στη Βρετανία κατά 800 εκατ. στερλίνες και των δραστηριοτήτων του στην Πολωνία, την Τσεχία και την Τουρκία κατά 500 εκατ. στερλίνες, ενώ παραδέχτηκε ότι η ανάπτυξή του στη βρετανική αγορά έχει επιβραδυνθεί παρά
τις τεράστιες επενδύσεις.

«Οι ανακοινώσεις που έγιναν σήμερα είναι φυσικά επακόλουθα των στρατηγικών αλλαγών που ξεκινήσαμε πριν από ένα χρόνο και οι οποίες ολοκληρώνονται σήμερα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesco, Φίλιπ Κλαρκ.

Οι μετοχές του ομίλου υποχωρούσαν το πρωί κατά 2,8%, διαμορφώνοντας τη χρηματιστηριακή του αξία στα 30,3 δισ. στερλίνες.

Στη διάρκεια του έτους μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, η Tesco εμφάνισε προ φόρων κέρδη ύψους 1,96 δισ. στερλινών, μειωμένων κατά 51,5% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.
Keywords
Τυχαία Θέματα