Αλληλεγγύη στη χώρα του ζήτησε ο πρέσβης της Βενεζουέλας

19:44 21/2/2014 - Πηγή: E-Typos
Έκκληση σε κυβερνήσεις, κόμματα, κινήματα, συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στη Βενεζουέλα, όπου η κατάσταση είναι κρίσιμη, απηύθυνε, μετά τις συναντήσεις που είχε με στελέχη του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, στη Θεσσαλονίκη, ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα
Φαρίντ Φερνάντες, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.Στη χώρα του βρίσκεται σε εξέλιξη άλλη μια προσπάθεια πραξικοπήματος, είπε και σημείωσε ότι η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο δέχεται «οικονομικό πόλεμο» από την οικονομική ολιγαρχία.

«Η Βενεζουέλα αυτές τις μέρες αντιμετωπίζει πάλι μια προσπάθεια πραξικοπήματος, η οποία ξεκίνησε την 12η Φεβρουαρίου, όταν κάποιοι ηγέτες της αντιπολίτευσης κάλεσαν σε διαμαρτυρίες, με στόχο να δημιουργήσουν βίαιες συνθήκες στους δρόμους. Η ιδέα γι' αυτούς είναι να δημιουργήσουν χάος και να 'αμφισβητήσουν' τους θεσμούς του κράτους, να δημιουργήσουν μια εικόνα της Βενεζουέλας ως μια χώρα βίαιη και χαοτική για να δικαιολογήσουν μετά μια εξωτερική επέμβαση. Είναι μια συνταγή, την οποία την έχουμε δει σε πολλές χώρες του κόσμου και στη Bενεζουέλα παλαιότερα» τόνισε ο Φ. Φερνάντες.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Keywords
Τυχαία Θέματα