Παραμένουμε πιστά προσηλωμένοι στις βασικές μας θέσεις για λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Υπ. Άμυνας

19:43 21/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Παραμένουμε πιστά προσηλωμένοι στις βασικές μας θέσεις, στις θεμελιακές αρχές της μίας κυριαρχίας, της μίας ιθαγένειας και της μίας διεθνούς προσωπικότητας, στοιχεία τα οποία θα συνεχίσουν να αποτελούν οδηγό του διαπραγματευτικού μας προσανατολισμού, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, δήλωσε απόψε ο Υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου.

“Η Κυβέρνηση συνειδητά μάχεται για θωράκιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, σε μιαν προσπάθεια συγχρονισμού με τη διεθνή κοινότητα”, είπε ο κ. Φωτίου σε ομιλία του την οποία εκφώνησε, εκ μέρους του, ο Πρεσβευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας

στην Ελλάδα, Φαίδων Αναστασίου, στην εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα με αφορμή έκθεση για τα 50χρονα της Εθνικής Φρουράς.

“Η συμπλήρωση πενήντα ετών από την συγκρότηση της Εθνικής Φρουράς”, είπε ο κ. Φωτίου, “γνωστοποιεί στους νεότερους και θυμίζει στους γηραιότερους την απαράμιλλη ανδρεία και τον ηρωισμό, με τον οποίο Ελλαδίτες και Κύπριοι, θεμελιώνοντας την ακλόνητη ελληνική ομοψυχία, πορεύθηκαν στους κακοτράχαλους δρόμους της εθνικής μας διαδρομής, για την επίτευξη της πολυπόθητης ελευθερίας”.

“Σε μιαν εποχή, η οποία καλλιεργεί συστηματικά την εχθρότητα και τον ατομικισμό, η επιλογή της εκούσιας ανιδιοτελούς φροντίδας για την πατρίδα και τον συνάνθρωπο, αποπνέει παρήγορα αισθήματα”, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας.

“Μέσα από την ιστορική διαδρομή και εξέλιξη της Εθνικής Φρουράς, από ιδρύσεώς της μέχρι σήμερα”, τόνισε ο κ. Φωτίου, “αναδεικνύεται εμφανώς η άρρηκτη σχέση και η κοινή πορεία Ελλάδος και Κύπρου”.

Αφού αναφέρθηκε στα της ιδρύσεως και στις δράσεις της Εθνικής Φρουράς, ο κ. Φωτίου δήλωσε ότι “η παρούσα περίοδος καλεί τον Ελληνισμό, ο οποίος έχει στιγματισθεί από τη συγκυρία της οικονομικής κρίσης, να αντιδράσει”.

“Πρέπει να παραδεχθούμε ότι, η οικονομική δυσπραγία, οφείλεται εν μέρει και στην ηθική και πνευματική μας αποτυχία”, είπε ο Υπουργός, προσθέτοντας πως “ο πειρασμός του εύκολου πλουτισμού και του δήθεν σύγχρονου τρόπου ζωής οδήγησε τις επιλογές μας και διαμόρφωσε αρνητικά τις συνήθειές μας”.

“Γνωρίζοντας πολύ καλά τις δυνατότητες των Ελλήνων, μπορώ να σας διαβεβαιώσω”, δήλωσε ο Υπουργός, “ότι, σε πλαίσιο ομοψυχίας και συλλογικότητας, με αγαστή συνεργασία και ξεκάθαρους στόχους, μπορούμε να ανατρέψουμε τα αρνητικά δεδομένα, οδηγώντας την πατρίδα μας σε πορεία ανάπτυξης και ευημερίας”.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Φωτίου δήλωσε πως “όλες οι προσπάθειες της κυπριακής Κυβέρνησης γίνονται με ξεκάθαρο στόχο την ευόδωση της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων και την δημιουργία συγκλίσεων για εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα