Α. Τρινκιέρι: Δεν παίξαμε καλή άμυνα, δεν θα άλλαζα τις επιλογές μου

19:13 16/9/2013 - Πηγή: E-Typos
ΑΝΤΡΕΑ ΤΡΙΝΚΙΕΡΙ (Ομοσπονδιακός τεχνικός Ελλάδας): «Ήταν δύσκολο να ετοιμάσουμε το ματς ψυχολογικά και σωματικά. Είχαμε δύο ευκαιρίες να κερδίσουμε. Θέλαμε πολύ τη νίκη, παλέψαμε σκληρά, κάναμε μεγάλες επιστροφές, αλλά δεν τα καταφέραμε. "Κλειδί" ήταν το τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς. Αν είχαμε παίξει καλή άμυνα θα είχαμε κερδίσει τον αγώνα. Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για τη γενικότερη εικόνα. Είμαστε απογοητευμένοι κι ελπίζαμε σε κάτι καλύτερο. Είχαμε κάποιες δυσκολίες. Είχαμε τον τραυματισμό του Σπανούλη. Όλες οι άλλες ομάδες έχασαν ματς, αλλά εμείς τις κουβαλήσαμε. Η ήττα από τη Φινλανδία μάς
πλήγωσε. Κάναμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, απέναντι στη Σλοβενία δεν ήμασταν καλοί, σήμερα κάναμε το καλύτερο δυνατό. Ήρθαμε με απουσίες και σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση είναι δύσκολο να αντεπεξέλθεις. Ερωτηθείς αν θα άλλαζε κάτι στις επιλογές του, απάντησε: «Με τις επιλογές που είχα, όχι, δεν θα άλλαζα κάτι. Σίγουρα θα μας βοηθούσαν πολύ αν τους είχαμε μαζί μας ο Καλάθης, ο Κουφός και ο Μάντζαρης.
Σχετικά με την κακή εικόνα στην άμυνα σε αρκετούς αγώνες της στο Ευρωμπάσκετ, ο Τρινκιέρι είπε: «Ήθελα να παίξουμε καλύτερη άμυνα. Δυστυχώς δεν το κάναμε στη διοργάνωση. Όμως δεν κατηγορώ τους παίκτες μου. Το μπάσκετ πηγαίνει όλο και περισσότερο στο κομμάτι της ενέργειας. Βλέπετε την Ουκρανία που προχωρά επειδή έχει δώδεκα αθλητές, που τρέχουν και πηδούν κάνοντας το γήπεδο να μοιάζει μικρότερο για τους αντιπάλους. Εμείς δεν το κάναμε αυτό στο βαθμό που θέλαμε. Οι ομάδες που προσπαθούν να παίξουν μπάσκετ αντιμετωπίζουν προβλήματα σε αυτή τη διοργάνωση».
Για τον... κίνδυνο να παίξει η Εθνική στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ, είπε: «Ίσως και να βγει σε καλό. Ίσως είναι μία ευκαιρία να χτιστεί κάτι καινούριο».
Για τη δυνατότητα συμμετοχής στο Ευρωμπάσκετ μέσω κάρτα ελευθέρας ("wild card") είπε: «Κάνετε την ερώτηση στον λάθος άνθρωπο. Αυτή τη στιγμή το να σκέφτεσαι τη "wild card" είναι λάθος. Σίγουρα όλοι ελπίζουμε, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Πρέπει να αναλύσουμε τι έγινε».
Ρωτήθηκε και για το μέλλον του στη θέση του Ομοσπονδιακού τεχνικού: «Είναι λάθος στιγμή να μιλήσουμε γι’ αυτό. Ίσως μετά από μια δυο ημέρες. Τώρα πρέπει να αναλύσουμε την κατάσταση, να καθίσουμε κάτω και με καθαρό μυαλό να αποφασίσουμε. Αυτή η χώρα αξίζει να έχει μία καλύτερη παρουσία από την εθνική της ομάδα».
Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το αν οι επιλογές του ήταν «ελεύθερες», δηλαδή προσωπικές απάντησε: «Πόσους ελεύθερους ανθρώπους ξέρετε; Κανέναν. Όμως δεν ήταν αυτό το πρόβλημα».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (Έλληνας διεθνής): «Χρειάζεται ξεσκαρτάρισμα η Εθνική. Να βρούμε τι φταίει. Η άμυνα φέρνει τις επιτυχίες. Οσο με χρειάζεται η εθνική θα είμαι εδώ. Σίγουρα μας αποσυντόνισαν οι τραυματισμοί. Ο δικός μου, αργότερα του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Μην νομίζετε πως παίζουμε είμαστε καλά. Παίζαμε συνεχώς με χάπια και θεραπείες. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία. Ετσι είναι ο πρωταθλητισμός. Το ταλέντο ίσως να μην φτάνει, ίσως να χρειάζεται καλύτερη χημεία. Η ομάδα ίσως χρειάζεται ξεσκαρτάρισμα, ένα φρεσκάρισμα. Δεν ξέρω τι χρειάζεται. Δεν είναι δικιά μου δουλειά. Όπως έχουμε αναδειχθεί μέσα από τις επιτυχίες της Εθνικής ομάδας όλοι μας, πρέπει να αναλάβουμε στις αποτυχίες πρέπει τις ευθύνες μας. Σίγουρα υπάρχει απογοήτευση, γιατί δεν κάναμε περήφανο τον κόσμο μας. Αγαπάμε αυτήν την Εθνική. Δεν υπογράφεις συμβόλαιο με την επιτυχία. Είμαστε ευλογημένοι που έχουμε ζήσεις τόσες επιτυχίες με την Εθνική ομάδα. Υπάρχουν ομάδες ανάλογου βεληνεκούς που τα τελευταία δέκα χρόνια δεν έχουν πάρει μετάλλιο. Όπως πέρσι και φέτος πρέπει να γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα, να βρούμε τι φταίει και να γυρίσουμε εκεί που πρέπει».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ (Έλληνας διεθνής): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας μετά το κακό αποτέλεσμα απέναντι στη Σλοβενία. Μπήκαμε δυνατά από την αρχή ξέροντας ότι ήταν δύσκολο να περάσουμε στην επόμενη φάση ακόμη και με νίκη. Χάσαμε το παιχνίδι σε μία άμυνα, σε ένα σουτ».

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΪΜΑΚΟΓΛΟΥ (Έλληνας διεθνής): «Δεν είναι η πιο ωραία στιγμή για λόγια. Αυτή τη στιγμή πρέπει να βρούμε τι έφταιξε. Σήμερα αγωνιστήκαμε με κακή ψυχολογία, περάσαμε άσχημες ώρες μετά την ήττα από τη Σλοβενία. Είπαμε να βγούμε να κάνουμε το χρέος μας, δώσαμε τα πάντα, αλλά δυστυχώς φεύγουμε με μια ήττα. Θα ειπωθούν πολλά πλέον. Σε αυτή την δουλειά έτσι είναι τα πράγματα. Μία... είσαι ο Θεός, μία βρίσκεσαι στον... πάτο. Όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας, είναι κρίμα με τόσο ταλέντο να μην μπορεί να πετύχει κάτι καλό η Εθνική. Για να πετύχεις θες και τύχη, είχαμε πολλούς τραυματισμούς, δεν μας βοήθησε. Άλλαζε η ισορροπία της ομάδας συνεχώς και αυτό δεν μας βοηθούσε καθόλου. Δεν μεταμορφωθήκαμε μετά την Τουρκία, απλά τα προβλήματα μας έβγαλαν από το ρυθμό μας. Μετά από εκεί προσπαθήσαμε χωρίς Σπανούλη, στη συνέχεια επέστρεψε, άλλαξε εκ νέου ο ρυθμός και μετά ήρθαν νέα προβλήματα. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, πρέπει να δούμε τι έφταιξε και να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα. Εδώ και 2 μήνες δουλεύουμε για το πλάνο της ομάδας. Γι’ αυτό που ζητά ο προπονητής και μπορούμε. Θεωρώ ότι αυτά διαταράχθηκαν και γι’ αυτό το λόγο πολλές φορές χάναμε τη συγκέντρωσή μας. Τις επόμενες ημέρες θα γραφτούν πολλά, αλλά οι άνθρωποι που διοικούν την ομάδα πρέπει με πολύ συγκέντρωση να δουλέψουν και να πάμε βήμα-βήμα ξανά ψηλά. Είναι νωρίς να συζητάμε για το μέλλον μου. Έχει ο Θεός, να είμαστε όλοι υγιείς και θα υπάρξουν οι παίκτες για να δώσουν το 100%».

ΓΙΑΣΜΙΝ ΡΕΠΕΣΑ (Ομοσπονδιακός τεχνικός Κροατίας): «Συγχαίρω τους παίκτες μου για τη νίκη. Παίξαμε στο ρυθμό της Ελλάδας κι όχι όπως θέλαμε εμείς. Έλεγξαν το ρυθμό καλύτερα από μας παίζοντας πολύ με δύο γκαρντ. Ο Μπογκντάνοβιτς πέτυχε ένα πολύ δύσκολο τρίποντο που έστειλε το ματς στη δεύτερη παράταση. Στην πρώτη παράταση κάναμε κακή επίθεση με τον Ούκιτς στο φινάλε. Ευτυχώς νικήσαμε και πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα δύσκολο παιχνίδι με την Ουκρανία. Είναι μία πολύ επικίνδυνη και αθλητική ομάδα, με δύο καλούς περιφερειακούς όπως ο Γκλαντίρ και ο Τζέτερ. Έχουμε πολλά χρόνια να πάμε στην οκτάδα και τώρα έχουμε μία καλή ευκαιρία».

ΡΟΚΟ ΛΕΝΙ ΟΥΚΙΤΣ (Κροάτης διεθνής): «Ήταν ένα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι. Οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες θα μπορούσε να κερδίσει στο τέλος. Είμαστε χαρούμενοι που ήμασταν εμείς και τερματίσαμε πρώτοι. Η Ελλάδα είναι από τις καλύτερες ομάδες στη διοργάνωση, δεν ξέρω τι έφταιξε και δεν πέρασε, αλλά κάποιες φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως θες».

ΝΤΑΜΙΡ ΜΑΡΚΟΤΑ (Κροάτης διεθνής): «Ήταν ένα πολύ σκληρό και δύσκολο παιχνίδι. Κερδίσαμε και είμαστε πρώτοι. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για ένα δύσκολο ματς την Πέμπτη. Πιστεύω πως αν είμαστε καλοί, μπορούμε να προχωρήσουμε πολύ. Εξαρτάται από μας».
Keywords
Τυχαία Θέματα