Το σχολείο αλληλεγγύης "Οδυσσέας" στηρίζει την απεργία των εκπαιδευτικών

Tweet

Θεσσαλονίκη, 15/9/2013

Όλες και όλοι εμείς, διδάσκουσες και διδάσκοντες, μαθήτριες και μαθητές του Σχολείου Αλληλεγγύης «Οδυσσέας», ντόπιοι και μετανάστες, στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων και των δασκάλων μας που ξεκινούν έναν μεγάλο αγώνα, αντάξιο των περιστάσεων και του λειτουργήματός τους, για μια πραγματικά δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, για ένα ανοιχτό και όχι «αγοραίο» σχολείο, για ένα σχολείο όπου δεν μετριούνται όλα με ψυχρούς αριθμούς.

Στην Ελλάδα

της κρίσης και των μνημονίων, στην Ελλάδα-πειραματόζωο των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων, αυτών που θέλουν να επιβάλλουν ακόμη και στη λειτουργία των σχολείων αυστηρά χρηματοοικονομικά κριτήρια, σε μια χώρα όπου ποτέ η παιδεία δεν είχε τύχει της προσοχής που θα έπρεπε, η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί δέχονται τα τελευταία χρόνια το ένα χτύπημα μετά το άλλο -με τις αυτονόητες αρνητικές συνέπειες και στο εκπαιδευτικό έργο: μειώσεις μισθών, υποχρεωτικές μετακινήσεις, αύξηση διδακτικού ωραρίου, συγχωνεύσεις σχολείων, προώθηση του Νέου (αλλά στην πραγματικότητα πολύ παλιού) Λυκείου με πανελλήνιου τύπου εξετάσεις από την πρώτη τάξη και χίλια δυο άλλα. Αποκορύφωμα αυτής της πορείας, όχι όμως και το τέλος της, το φετινό καλοκαίρι, όταν η κυβέρνηση κατάργησε εν μία νυκτί ολόκληρους τομείς της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, τους πιο δημοφιλείς μάλιστα, οδηγώντας πάνω από 2000 εκπαιδευτικούς στη διαθεσιμότητα (που προφανώς θα οδηγήσει προσεχώς σε απόλυση των περισσοτέρων), και πολλαπλάσιους μαθητές, φέτος, αλλά και από εδώ και πέρα, στην πληρωμένη αγκαλιά των ιδιωτικών ΙΕΚ και των συναφών σχολών επαγγελματικής κατάρτισης.

Μπροστά σε αυτόν τον οδοστρωτήρα οι εκπαιδευτικοί του δημόσιου σχολείου δεν έχουν άλλη επιλογή από τον απεργιακό αγώνα διαρκείας, ώστε να ταρακουνήσουν την ώρες-ώρες μουδιασμένη θαρρείς ελληνική κοινωνία, ώστε να γίνουν η σπίθα που θα ξεσηκώσει όσες και όσους φωνάζουν ή ψιθυρίζουν «Δεν πάει άλλο» και να ανατρέψουμε μαζί αυτή την πολιτική που σκοτώνει εκπαίδευση και κοινωνία. Αν σταθούμε όλοι μας στο πλευρό τους αυτό μπορεί τελικά να γίνει πράξη. Ο «Οδυσσέας», παιδί και αδερφός αυτών των δασκάλων που μάχονται για μια ισότιμη, ανοιχτή εκπαίδευση για όλες και όλους, δηλώνει παρών.

Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στο άγαλμα Βενιζέλου, τη Δευτέρα 16/9 στις 11:30, και σε κάθε άλλη κινητοποίησή τους τις επόμενες ημέρες!

Σχολείο Αλληλεγγύης «Οδυσσέας»

Tags: σχολείο αλληλεγγύης Οδυσσέας Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα