Τι αποζημίωση θα λάβουν οι πυρόπληκτοι σε Κινέτα και Αν. Αττική

Αποζημίωση 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό για κτίρια που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές, με εμβαδό έως 150 τ.μ., τα οποία πρέπει να κατεδαφιστούν και να ανακατασκευαστούν, προβλέπει η Κοινή Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας, Οικονομικών και Υποδομών.

Συνολικά προβλέπεται αποζημίωση ύψους 550 ευρώ ανά τ.μ. για κτίρια έως 150 τ.μ. που πρέπει να επισκευαστούν, καθώς επίσης και χορήγηση των τόκων των δανείων για αποκατάσταση κτιρίων.

Το συνολικό προβλεπόμενο ποσό για την αποκατάσταση των κτιρίων στις περιοχές της Κινέτας και της ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις φωτιές

ανέρχεται σε 132 εκατομμύρια ευρώ.

Οι αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν στις πληγείσες περιοχές κατέδειξαν ότι, σε σύνολο περίπου 3.500 κτηρίων, 1.000 κρίθηκαν ακατάλληλα για κατοίκηση και 794 που μπορούν να κατοικηθούν με τις απαραίτητες επισκευές. Περισσότερα δε από 1.700 κτίρια κρίθηκαν "πράσινα", δεν υπέστησαν δηλαδή σοβαρές ζημιές από τις πυρκαγιές.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την επιδότηση ενοικίου των κατοίκων που κατείχαν κύρια κατοικία στις περιοχές αυτές.

Έως το τέλος της εβδομάδας θα εκδοθεί επίσης απόφαση του υπουργού Υποδομών που θα ορίζει τις διαδικασίες χορήγησης της στεγαστικής συνδρομής και τον τρόπο έκδοσης των σχετικών αδειών από τις υπηρεσίες του υπουργείου, για την αποκατάσταση.

3.320 οι αιτήσεις για επίδομα

Την ίδια ώρα, τις 3.320 έφτασαν την Τετάρτη οι αιτήσεις για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις φονικές πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου στην Περιφέρεια Αττικής.

Πιο αναλυτικά:

Οι 1.171 αιτήσεις κατατέθηκαν στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, οι 1.263 στον Δήμο Μαραθώνα, οι 539 στον Δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 347 στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

πυρόπληκτοιαποζημιώσειςφωτιάπυρκαγιάΚινέταανατολική αττική
Keywords
Τυχαία Θέματα