«Θα έρθω να… του μιλήσω»

Tweet

«Ο Φοίβος προσπάθησε να προστατέψει τη συμμαθήτριά του από τη Χ.Α. Οι υπόλοιποι σταματήσαμε να της μιλάμε κάποια στιγμή. Φοβόμαστε…»

Του Κώστα Ζαφειρόπουλου

Tην παραπομπή για ηθική αυτουργία της μαθήτριας Α.Κ., με την οποία διατηρούσε ερωτική σχέση ο κατηγορούμενος Αποστολόπουλος, ζήτησε η πολιτική αγωγή κατά τη διάρκεια της τέταρτης μέρας εκδίκασης της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση εις βάρος του 17χρονου μαθητή Λυκείου στο Παλαιό Φάληρο στις 28 Ιανουαρίου 2013.

Η τέταρτη μέρα περιελάμβανε τις καταθέσεις τεσσάρων

μαρτύρων -δύο της πολιτικής αγωγής και δύο της υπεράσπισης. Ατάραχη και χωρίς να εκφράσει καμία συμπάθεια για το θύμα της δολοφονικής απόπειρας, η μαθήτρια δήλωσε ότι με τον Αποστολόπουλο τη συνδέει σχέση «παθιασμένη», ενώ τόνισε πως σκόπευαν να παντρευτούν.

«Δίνουν δουλειές»

«Δεν ανήκει στη Χ.Α. Ούτε κι εγώ», πρόσθεσε, «είχε απλώς αφήσει τα στοιχεία του στη Χ.Α., γιατί δίνουν δουλειές». «Τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα περιμέναμε», πρόσθεσε, παραδεχόμενη ότι ζήτησε την παρέμβαση του Αποστολόπουλου στη διαμάχη που είχε με το θύμα. Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου παρουσιάστηκε στο δικαστήριο σειρά μηνυμάτων μεταξύ μαθήτριας και κατηγορουμένου. «Τι σημαίνει το μήνυμα του Αποστολόπουλου προς εσάς: “Θα έρθω να τον γαμήσω”;», ρωτήθηκε η 18χρονη, για να απαντήσει: «Για μένα σημαίνει “θα έρθω να του μιλήσω”»…

Αποκαλυπτική ήταν η κατάθεση συμμαθητή του Φοίβου: «Ο Φοίβος φέρθηκε πιο αλτρουιστικά από όλους μας. Προσπάθησε να προστατέψει τη συμμαθήτριά του από τη Χ.Α. Η Α. δεν ήθελε ν’ ακούσει. Οι υπόλοιποι σταματήσαμε να της μιλάμε κάποια στιγμή. Φοβόμαστε όλοι αυτές τις ομάδες ρατσιστικής βίας και ιδεολογίας μίσους». Οπως αποκάλυψε η διευθύντρια του σχολείου, η μητέρα της μαθήτριας την είχε επισκεφθεί αρχές Νοεμβρίου 2012 ανήσυχη για πιθανή εμπλοκή της κόρης της με τη Χ.Α.

Την έντονη αντίδραση του ακροατηρίου προκάλεσε η προσπάθεια του συνηγόρου υπεράσπισης να αναπαραγάγει τη θεωρία των δύο άκρων με ερωτήσεις, όπως «αν η διευθύντρια ανήκει στον αριστερό χώρο» ή «αν στο σχολείο υπήρχαν και αναρχικά, εκτός από ναζιστικά συνθήματα». «Βλέπω 16χρονα, όχι τον Μιχαλολιάκο. Ηταν υποχρέωσή μας να συμπαρασταθούμε στη μητέρα του θύματος και να διώξουμε τον φόβο από τα παιδιά», υπογράμμισε η διευθύντρια, συμπληρώνοντας πως «υπήρχε πλήρης ατιμωρησία των δραστών ρατσιστικών επιθέσεων στο παρελθόν».

«Θύμα σκευωρίας»

Κωμικοτραγική ήταν η κατάθεση του γυμναστή Γραμματικάκη, συνδέσμου του Αποστολόπουλου μέσα στο σχολείο. Αυτοπαρουσιάστηκε ως θύμα σκευωρίας, παραδέχτηκε ότι γνώριζε χρόνια τον αστυνομικό (ΕΚΑΜίτη) πατέρα του κατηγορουμένου, ότι άφηνε να μπαίνει ο Αποστολόπουλος ως εξωσχολικός μέσα στο σχολείο και ότι έστελνε τους μαθητές να του παίρνουν τσιγάρα την ώρα της γυμναστικής. Χαρακτήρισε τη σχέση του με τον Αποστολόπουλο «θεολογική», λέγοντας πως «του είχα προτείνει, σαν φίλος, να πάμε στο Αγιον Ορος». Πρόσθεσε πως «όλοι αυτοί που με κατηγορούν για αλκοολικό, φασίστα, ότι δεν ξέρω από γυμναστική, ότι ακούω λαϊκά, δεν με ξέρουν».

Αποχωρώντας σιδηροδέσμιος, ο κατηγορούμενος κοίταξε ειρωνικά προς την πλευρά της οικογένειας του θύματος και χαμηλόφωνα είπε χαμογελαστός στην κοπέλα του: «Μην ανησυχείς καθόλου, σε 4 μήνες το πολύ θα είμαι έξω. Πού θες να πάμε διακοπές το καλοκαίρι; Πάμε Λονδίνο;». Κατά την έναρξη της διαδικασίας, η έδρα απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για εξέταση του Χατζηπαυλίδη (δεύτερου κατηγορούμενου που θα δικαστεί ξεχωριστά) ως μάρτυρα και δεν έδωσε απάντηση στο αίτημα για κλήτευση της μητέρας του Αποστολόπουλου.

ΠΗΓΗ: http://www.efsyn.gr/

Tags: σχολείοΦοίβος Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα