Τα λάστιχα της Πόρσε ήταν του 2006; Σταματήστε το ανούσιο κουτσομπολιό!

Τις τελευταίες ώρες σε διάφορα ΜΜΕ παίζει η είδηση πως τα ελαστικά που φορούσε η Πόρσε του Γιώργου Βακάκη ήταν του 2006.

Αναρωτιέμαι τι νόημα έχει η δημοσιογραφική κάλυψη αυτών των λεπτομερειών οι οποίες μάλιστα τοποθετούνται στο επίπεδο των εικασιών από μία φωτογραφία που έχει βγει στην δημοσιότητα. Δεύτερον ακόμα και αν τα λάστιχα έγραφαν 2006 το κομβικό ζήτημα ειναι πότε φορέθηκαν!

Οπότε ποια είναι η ουσία να αναπαράγουμε και μάλιστα χωρίς ερωτηματικό τίτλους όπως "Τα λάστιχα της πόρσε

ήταν του 2006".

Σε μια χώρα που θρηνεί 1.600 νεκρούς και 20.000 τραυματίες σε τροχαία κάθε χρόνο, που βοηθούν τα πρωτοσέλιδα περί "ελαστικών από το 2006".;

Πουθενά!

Όλα τοποθετούνται στην δημοσιογραφία των κλικ και της κλειδαρότρυπας.

Η μόνη συζήτηση που πρέπει να γίνει μετά το τραγικό γεγονός και αυτή που η δημοσιογραφία πρέπει να προάγει ώστε να ελλατωθούν οι άνθρωποι που χάνονται στην άσφαλτο είναι για την οδηγική παιδεία και τις υποδομές στην χώρα μας.

"Τα πιο πολλά τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές με ταχύτητες κάτω από 45 χλμ την ώρα. Και τα περισσότερα θύματα που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, είναι κάτω των 30 ετών. Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία στοιχεία, το 60 με 70% των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα, είναι ηλικίας 15 – 29. Μας περισσεύουν ζωές νέων, φαίνεται, σε αυτή τη χώρα…

Αιτία; Οι τραγικοί δρόμοι και οι επικίνδυνοι οδηγοί που σε συνδυασμό με την άγνοια και την αδιαφορία οδηγούν σε ένα εγκληματικό αποτέλεσμα" εξηγεί ο Ιαβέρης

Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι προσεκτικοί, να μην κάνουν εικασίες σε αυτά τα θέματα, και να μην περιγράφουν από την κλειδαρότρυπα την τραγωδία για να δίνουν τροφή στο κοινό και να κερδίζουν κλικ. Πρέπει να στρέφουν τις πένες τους για να πιέζουν την πολιτεία να εφαρμόσει νόμους για να αλλάξει η κατάσταση στην χώρα. Δεν ειναι "αποστειρωση" το να έχουμε κανόνες όπως η Σουηδία που το 2013 ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην Σουηδία ήταν 264 (χαμηλό ποσοστό ρεκόρ!). Παρολαυτα τα αμάξια και τα μίλια οδήγησης έχουν διπλασιαστεί από το 1970, ενώ οι αριθμοί των θανάτων από τροχαία έχει πέσει κατά 50%.

Παραθέτω 3 κείμενα που πιστεύω ότι έχουν ουσία σχετικά με το τραγικό γεγονός

α) Τα αυτοκίνητα δεν... τρελαίνονται από μόνα τους
Της Άντας Ψαρρά

β) Έρευνα: Γιατί η Σουηδία έχει τόσο λίγους θανάτους από τροχαία

γ) Κόλαφος ο Ιαβέρης για το πολύνεκρο τροχαίο στην Λαμία με την Πόρσε

Keywords
Τυχαία Θέματα