Ξεκινάει δίκη κατά 58χρονου εκπαιδευτικού με βαριές κατηγορίες

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναμένεται να καθίσει την ερχόμενη Πέμπτη 3 Μαρτίου, ο 58χρονος εκπαιδευτικός, ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από περίπου ένα χρόνο, καθώς φέρεται να είχε ασελγήσει σε βάρος συνολικά 16 ανήλικων μαθητριών και μαθητών στην πόλη της Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Νικόλα Αγγελίνου στο neakriti.gr, η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον Φεβρουάριο του 2016, όταν οι γονείς μιας μαθήτριας μόλις 8 ετών, άκουγαν σοκαρισμένοι μια φίλη τους να τους λέει ότι η μικρή τής εκμυστηρεύτηκε

ότι ο κατηγορούμενος ήταν υπερβολικά διαχυτικός απέναντί της. Ο εκπαιδευτικός ήταν δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο της Ιεράπετρας, ωστόσο παρέδιδε και κατ' οίκον μαθήματα στην 8χρονη και τον αδερφό της.

Οι γονείς των ανηλίκων, έντρομοι, αποφάσισαν να τοποθετήσουν κρυφά κάμερα στο δωμάτιο όπου έκαναν μάθημα τα παιδιά, προκειμένου να διαπιστώσουν αν τα λεγόμενα της 8χρονης ευσταθούν. Όπερ και εγένετο. Βλέποντας το οπτικοακουστικό υλικό που συλλέχθηκε, οι γονείς δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους και προέβησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία συνέλαβε το δάσκαλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο στάδιο της προανάκρισης, ο συλληφθείς φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι είχε προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις όχι μόνο σε βάρος της 8χρονης, αλλά και σε βάρος άλλων παιδιών. Εντούτοις, ενώπιον του ανακριτή Λασιθίου, ο 48χρονος φέρεται να ομολόγησε μόνο την ασέλγεια σε βάρος του κοριτσιού. Ωστόσο, με την απολογία του, δεν έπεισε τις Δικαστικές Αρχές με αποτέλεσμα να κριθεί προσωρινά κρατούμενος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η δίκη ξεκίνησε πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ωστόσο διεκόπη για τις 3 Μαρτίου, καθώς ο δικηγόρος του 58χρονου παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του τελευταίου, λόγω διαφωνίας τους ως προς την υπερασπιστική γραμμή που επρόκειτο να ακολουθηθεί στο δικαστήριο. Όπως ορίζει ο νόμος, μετά την εξέλιξη αυτή, το δικαστήριο διόρισε άλλο δικηγόρο για να υπερασπιστεί τον κατηγορούμενο εκπαιδευτικό.

Με τη σειρά του ο νέος συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε τη διακοπή της δίκης, προκειμένου να μελετήσει την αρκετά ογκώδη δικογραφία της υπόθεσης και να προετοιμαστεί καταλλήλως για την υπεράσπιση του εντολέα του. Το αίτημα του δικηγόρου έγινε δεκτό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, το οποίο διέκοψε τη δίκη για την Πέμπτη.

Με την επανέναρξη της δίκης, πάντως, αναμένεται και η απόφαση του Δικαστηρίου αναφορικά με το αίτημα της πολιτικής αγωγής περί εκδίκασης της υπόθεσης κεκλεισμένων των θυρών, για λόγους προστασίας των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των ανηλίκων που φέρονται να έπεσαν θύματα του 58χρονου.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο δάσκαλος ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος μέχρι σήμερα, θα καθίσει στο εδώλιο για την πράξη της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

εκπαιδευτικόςδίκηασέλγεια
Keywords
Τυχαία Θέματα