Συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ 11 και 12 Ιουλίου, των αιρετών Γρηγόρη Καλομοίρη, Χρήστου Φιρτινίδη

Ανακοινώσεις

Συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ

Συνάδελφοι,

Όπως ήδη γνωρίζετε, η μνημονιακή κυβέρνηση ξεκίνησε τις απολύσεις και χιλιάδων εκπαιδευτικών με την κατάργηση κλάδων και ειδικοτήτων, υλοποιώντας τα συμβόλαια υποταγής που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

Η ΟΛΜΕ σε χθεσινή ανακοίνωσή της καταγγέλλει:

«Η εγκληματική συνέργεια κυβέρνησης και τρόικας, με τη συναίνεση και τη συνενοχή του υπουργού παιδείας, καταδικάζει σε «ξαφνικό θάνατο» χιλιάδες καθηγητές

στέλνοντάς τους στην ανεργία.

Με ένα non paper καταργούνται τρεις ολόκληροι τομείς στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ. Χιλιάδες μαθητές που θα αναζητούν από το Σεπτέμβρη το σχολείο τους δεν θα το βρίσκουν. Παραχωρείται έτσι ένα μεγάλο φιλέτο της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης βορά στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα. Και έπεται συνέχεια…

Καταγγέλλουμε αυτή την ανάλγητη πολιτική, που διαλύει κυριολεκτικά το δημόσιο σχολείο πριμοδοτώντας ταυτόχρονα την ιδιωτική εκπαίδευση, στέλνει απευθείας στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς και καταδικάζει στην εξαθλίωση τις οικογένειές τους».

Στη συγκυρία αυτή και ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν «παγώσει» από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου οι διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών, αναμένοντας προφανώς τις αποφάσεις εξόντωσης χιλιάδων εκπαιδευτικών, την Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 συνεδριάζει το ΚΥΣΔΕ με βασικά θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Εξέταση αιτήσεων εκπαιδευτικών για ανάκληση αίτησης παραίτησης από την υπηρεσία.

2. Εξέταση εκπρόθεσμων αιτήσεων, αιτήσεων ανάκλησης και τροποποίησης προτιμήσεων αναφορικά με τις αποδεσμεύσεις εκπαιδευτικών για μετάταξη από την Βθμια εκπαίδευση στην Αθμια εκπαίδευση.

3. Εξέταση αιτήσεων μετάταξης εκπ/κων από κλάδο σε κλάδο Βθμιας εκπ/σης, από προσωρινή προσωποπαγή θέση, από την Αθμια στην Βθμια, από την Σιβιτανίδειο στη Βθμια, από την ειδική αγωγή στη Βθμια και από την Εκκλησιαστική εκπ/ση στη Βθμια εκπ/ση.

4. Αποδεσμεύσεις εκπ/κων Βθμιας εκπ/σης για μετάταξη σε διοικητικές θέσεις για λόγους υγείας.

5. Εξέταση ενστάσεων αιτήσεων Βθμιας εκπ/σης επί των μεταθέσεων στην Ειδική Αγωγή σχολ. έτους 2013-14.

6. Εξέταση ενστάσεων αιτήσεων εκπ/κων Γενικών ειδικοτήτων και ΠΕ16-Μουσικής επί των μεταθέσεων σε Μουσικά Σχολεία σχολ. έτους 2013-14.

7. Εξέταση ενστάσεων αιτήσεων εκπ/κων επί των μεταθέσεων σε Καλλιτεχνικά Σχολεία σχολ. έτους 2013-14.

8. Εξέταση ενστάσεων αιτήσεων εκπ/κων επί των μεταθέσεων σε Διαπολιτισμικά Σχολεία σχολ. έτους 2013-14.

9. Εξέταση ενστάσεων αιτήσεων εκπ/κων για ένταξη σε ειδική κατηγορία μετάθεσης στα πλαίσια των Γενικών μεταθέσεων από Περιοχή σε Περιοχή σχολ. έτους 2013-14.

10. Εξέταση ενστάσεων αιτήσεων εκπ/κων επί των μεταθέσεων από Περιοχή σε Περιοχή σχολ. έτους 2013-14.

11. Εξέταση αιτήσεων ανάκλησης μετάθεσης εκπ/κων από Περιοχή σε Περιοχή σχολ. έτους 2013-14.

12. Αμοιβαίες μεταθέσεις εκπ/κων σχολ.έτους 2013-14.

13. Εξέταση ενστάσεων εκπ/κων σχετικά με το διπλασιασμό μορίων το σχολ. έτος 2013-14.

14. Εξέταση αιτήσεων εκπαιδευτικών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.) για μονιμοποίηση.

Επίσης αναμένεται, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση , η εγκύκλιος για τις αποσπάσεις καθώς και εγκύκλιος που θα δίνει τη δυνατότητα αίτησης τροποποίησης προτιμήσεων των αιτήσεων για μετάταξη στην πρωτοβάθμια (αφορά στις μετατάξεις των 945 εκπαιδευτικών ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ32, ΠΕ18.41 και ΠΕ19-20).

Συνάδελφοι,

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, κάθε πολίτη, να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπ. Παιδείας, σήμερα Τετάρτη 10/7/13 στις 12 μ.μ., για να καταδικάσουμε αυτή την πολιτική, που συνθλίβει τη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς.

Με αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη, ενωμένοι και ανυποχώρητοι, να αντιμετωπίσουμε τη βαρβαρότητα των κυβερνώντων μέχρι την τελική ανατροπή τους.

Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Γρηγόρης Καλομοίρης, Χρήστος Φιρτινίδης,

αιρετό τακτικό μέλος του ΚΥΣΔΕ αιρετό αναπλ. μέλος του ΚΥΣΔΕ

τηλ.: 694 46 04 063, 210 3318632 τηλ.: 6974488454

ηλ. δ/νση: [email protected]) ηλ. δ/νση: [email protected]

Εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Αθήνα, 10/7/2013

Tags: Γρηγόρης ΚαλομοίρηςΧρήστος ΦιρτινίδηςΣΥΝΕΚ
Keywords
Τυχαία Θέματα