ΕΛΜΕ Ιωαννίνων: Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στη Διεύθυνση Β/βάθμιας

Ανακοινώσεις

ΕΛΜΕ –Ιωαννίνων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όλοι στον αγώνα για να σταματήσουμε τις διαθεσιμότητες – απολύσεις

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται με την κατάθεση και τη ψήφιση νέου πολυνομοσχεδίου για καίριο χτύπημα στην παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την υγεία και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς. 12.500 συνολικά θα είναι οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας – απολύσεων μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Την ίδια στιγμή οι συμφωνίες της κυβέρνησης με την Τρόικα ορίζουν με σαφήνεια ότι μέσα στο 2013 θα

γίνουν ακόμη 2.000 απολύσεις στο Δημόσιο, θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας – απολύσεων 12.500 εργαζόμενοι και για το 2014 θα απολυθούν άλλοι 11.000, έτσι οι απολύσεις θα φτάσουν τις 15.000. Τα οργανογράμματα που αποφασίστηκαν προβλέπουν ότι ο αριθμός των διαθεσιμότητων και των απολύσεων θα καθορίζεται κάθε δίμηνο με την εποπτεία της τρόικας.

Ο κλάδος επιβάλλεται να αντιδράσει. Η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ πρέπει στη βάση των αποφάσεων του συνεδρίου και σε συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες και άλλα σωματεία να οργανώσουν τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις του κλάδου.

Σε μια τέτοια κατεύθυνση αποφασίζουμε να υπερασπιστούμε τη δημόσια παιδεία, την υγεία τους δημόσιους οργανισμούς και κάθε δημόσια παροχή και υπηρεσία κοινωνικών αγαθών. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί σε συντονισμό των αγώνων μας τα σωματεία που οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο στόχαστρο των απολύσεων, όπως των ΟΤΑ, της Υγείας, τα σωματεία στους σχολικούς φύλακες και στη δημοτική αστυνομία και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία στον ιδιωτικό τομέα.

- την Τετάρτη 10/7 στις 1.00 το μεσημέρι, στο ΠΥΣΔΕ συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ .

- την Πέμπτη 11/7, στις 7.30μμ στο χώρο της ΕΡΑ Ηπείρου συνάντηση συζήτηση με τα σωματεία ΟΤΑ, της Υγείας τους σχολικούς φύλακες και στη δημοτική αστυνομία και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία στον ιδιωτικό τομέα. για την εκτίμηση της κατάστασης και τον προγραμματισμό του αγώνα μας.

- την Παρασκευή 12/7 θα οργανώσουμε με όλα τα σωματεία διαδήλωση.

Η ΟΛΜΕ, ανάλογα με τις εξελίξεις, να ενεργοποίηση το διαρκές συνέδριο με έγκαιρο καθορισμό ημερομηνίας και προσκαλώντας τους αντιπρόσωπους από όλες τις ΕΛΜΕ.

Κανείς εκπαιδευτικός και κανένα σχολείο δεν περισσεύει!

Δουλειά για όλους, αγώνας ενάντια στην ανεργία, όχι στα κλεισίματα και στις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Καλούμε τους πολίτες της Ιωαννίνων γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, να υπερασπίσουν το δημόσιο σχολείο και το δικαίωμα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά, να αγωνιστούμε από κοινού για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Tags: ΕΛΜΕ Ιωαννίνων
Keywords
Τυχαία Θέματα