Σύλλογος ΠΕ "Γ. Σεφέρης": Κάλεσμα στις νηπιαγωγούς - Κινητοποιήσεις

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης»

Mαζική παρέμβαση σε σεμινάριο διευθυντών σχολείων και προϊστάμενων νηπιαγωγείων του πρώην 3ου γραφείου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Β΄ Αθήνας, πραγματοποίησαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» και εκπρόσωποι από τις Ενώσεις Γονέων Μεταμόρφωσης και

Ηρακλείου. Το σεμινάριο είχε θέμα τα «Ευρωπαϊκά Προγράμματα» και έγινε παρουσία του Διευθυντή Εκπαίδευσης της Β΄ Διεύθυνσης Αθήνας.

Οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου με τη δυναμική παρουσία τους και τις ομιλίες τους τόνισαν ότι :

Την ώρα που τα παιδιά πεινάνε, που τα σχολεία δεν έχουν πετρέλαιο, που λείπουν δάσκαλοι, που το ολοήμερο υπολειτουργεί, που η ειδική αγωγή ουσιαστικά εγκαταλείπεται και κλείνει, που χιλιάδες προνήπια μένουν εκτός νηπιαγωγείου, που ετοιμάζουν νέες συγχωνεύσεις σχολείων και συμπτύξεις τμημάτων, που σχεδιάζουν την εφεδρεία και την απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών ... η πρεμούρα της διοίκησης να οργανώνει σεμινάρια και ημερίδες για τα «προγράμματα» μόνο αθώα και τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου έχει ξεκάθαρες αποφάσεις ενάντια στην αξιολόγηση. Κανένa σεμινάριο αξιολόγησης δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί στα σχολεία του Συλλόγου. Κανένα «ερωτηματολόγιο» να μη  συμπληρωθεί. Κανένας «προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου» να μη δηλωθεί στους σχολικούς συβούλους. Ο Σύλλογος κάλεσε τους συναδέλφους να μη βάλουν πλάτη στο πέρασμα αυτής της ανάλγητης πολιτικής, δηλώνοντας ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ στην αξιολόγηση και στα ευρωπαϊκά προγράμματα. Ας καταλάβουμε όλοι ότι αυτή η ιστορία με τα «προγράμματα» έχει άμεση σχέση με την επερχόμενη αξιολόγηση. Η αξιολόγηση δεν πρόκειται να έρθει «σκέτη» και «ξεκάρφωτη». Ούτε πρόκειται να δείξει το αποκρουστικό της πρόσωπο από την αρχή.  Όλα αυτά τα «σεμινάρια», οι «ημερίδες», τα «πορτφόλιο» και τα «πιστοποιητικά», έχουν άμεση σχέση με την κατηγοριοποίηση των σχολείων και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η διάσπαση του ενιαίου περιεχομένου του σχολείου, η διεύρυνση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, η είσοδος χορηγών και άλλων εταιριών μέσα στα σχολεία, δεν είναι παρά στοχεύσεις που επιδιώκονται μέσω των «προγραμμάτων». Κaλέσαμε τους διευθυντές των σχολείων να πάρουν σαφή θέση ενάντια στην αξιολόγηση, δίπλα στο Σύλλογο και στους εκπαιδευτικούς. Να μη γίνουν η σύγχρονη εκδοχή του ... Εφιάλτη και του κουκουλοφόρου δοσίλογου που «δίνει» τους δασκάλους στο δήμιο και στη γκιλοτίνα της αξιολόγησης.

 

Με αφορμή αυτή την παρέμβαση του Συλλόγου και εξ αιτίας του προβληματισμού που ήδη υπάρχει για το τι πρόκειται να κάνουν σε περίπτωση που τους ζητηθεί να αξιολογήσουν συναδέλφισσές τους, οι περισσότερες προϊστάμενες των νηπιαγωγείων αποφάσισαν :

Να οργανώσουν σύσκεψη νηπιαγωγών (προϊστάμενων και μη) την Παρασκευή 23 του Νοέμβρη, στις 6 μ.μ

Keywords
Τυχαία Θέματα