Σύλλογος ΠΕ Δ. Γληνός: 14ο δημοτικό σχολείο Ιλίου- Μια σύμπτυξη που έμεινε στα χαρτιά

Tweet

Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε.«Δ.. Γληνός»

ΚΑΡΠΑΘΟΥ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ

τηλ.- fax : 210 26 14 214

[email protected]

Ίλιον,22/12/2013

Α. Πρ. : 18

ΠΡΟΣ : Μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Γ’ Διεύθυνση, Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων , γονείς,

16ο Δ. ΣΧ. ΙΛΙΟΥ:

ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΜΙΑ ΣΥΜΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Όλα

έδειχναν από την αρχή της σχολικής χρονιάς ότι στα σχολεία μας θα αντιμετωπίζαμε άσχημες καταστάσεις. Είχε φροντίσει η πολιτική της κυβέρνησης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ για αυτό.

Οι μηδενικοί διορισμοί, οι 10.000 λιγότεροι αναπληρωτές από τον κρατικό προϋπολογισμό, η κατάργηση των μόνιμων εκπαιδευτικών από το ολοήμερα και οι τεχνητοί πλεονασμοί δασκάλων, αυτό ακριβώς σήμαιναν.

Όταν έπαιρναν συναδέλφους από τη Γ΄ Διεύθυνση Αθήνας, ως πλεονάζοντες για να καλύψουν κενά άλλων περιοχών ήταν φανερό ότι τα σχολεία μας θα ξέμεναν μέσα στη χρονιά από δασκάλους τάξης.

Αυτό αποδείχτηκε όταν το 16ο Δ. Σχ. Ιλίου πήρε έγγραφη εντολή από την κ. Ψαρρά, Διευθύντρια της Γ΄ Διεύθυνσης Αθήνας, να συγχωνεύσει 3 τμήματα της ΣΤ΄ τάξης σε 2 και ο δάσκαλος που θα περίσσευε θα πήγαινε στη Β΄ τάξη , όπου έλειπε η δασκάλα της με μακροχρόνια άδεια.

Ευτυχώς όμως τα αντανακλαστικά λειτούργησαν.

Δάσκαλοι – γονείς από την πρώτη στιγμή πήραν αγωνιστικές αποφάσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Μετά από παραστάσεις διαμαρτυρίας , γονέων – εκπαιδευτικών , στη Γ΄ Διεύθυνση Αθήνας , στον Περιφερειακό Διευθυντή Αττικής και με αποχή 2 ημερών όλων των μαθητών του σχολείου αλλά και με συνεχή αποχή των παιδιών της ΣΤ΄ και Β΄ τάξης , αναγκάστηκαν να στείλουν άλλη δασκάλα για τη Β΄ τάξη και τα τμήματα της ΣΤ΄ να παραμείνουν όπως είχαν.

Το ίδιο είχε επιχειρηθεί να γίνει και πέρυσι στο 14ο Δ. Σχ. Ιλίου. Κι εκεί μετά από κινητοποιήσεις γονιών - δασκάλων είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα.

Ας σταματήσουν οι διοικούντες και το Υπουργείο Παιδείας να βλέπουν τα πάντα σαν κουτάκια και αριθμούς. Ας σταματήσουν να παίζουν τα συμφέροντά τους πίσω από τις πλάτες των παιδιών , των εκπαιδευτικών και ολόκληρου του λαού.

Τους καλούμε να καλύψουν ΤΩΡΑ όλα τα κενά που υπάρχουν με μόνιμους διορισμούς και με αναπληρωτές από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τους καλούμε να μην επιχειρήσουν πάλι μέσα στη χρονιά να συγχωνεύσουν τμήματα. Γιατί και παράνομο είναι αλλά και αντιπαιδαγωγικό.

Περισσότερο όμως τους καλούμε να μην το ξανακάνουν ,γιατί τώρα ξέρουμε καλύτερα, ότι με τους αγώνες μας και με την ενότητά μας μπορούμε να τα αντικρούσουμε και να τα ανατρέψουμε.

Καλούμε γονείς–εκπαιδευτικούς-κοινωνία να υπερασπίσουμε το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση και στη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.

Καμία σύμπτυξη τμημάτων.

Κανένας δάσκαλος δεν περισσεύει.

Να γυρίσουν πίσω στα σχολεία οι συνάδελφοι-ισσες που έφυγαν για άλλα ΠΥΣΠΕ ως υπεράριθμοι .

Να καλυφτούν ΤΩΡΑ όλα τα κενά των σχολείων.

Tags: Σύλλογος ΠΕ Δ. Γληνόςσυμπτύξεις τμημάτων Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα