Σύλλογος εκπαιδευτικών ΤΕ Κομμωτικής: Αιδώς, Αργείοι

Ανακοινώσεις

ΑΛ.ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ 17 ΕΔΕΣΣΑ ΤΚ58200

Τηλ: 2381022028 κιν. 6945516222

e-mail :[email protected]

«Αιδώς, Αργείοι»

Δοθέντος ότι η σιωπή γίνεται σύμμαχος του «κακού» , οφείλουμε ως νόμιμοι πολίτες και εκπαιδευτικοί να καταγγείλουμε την καταστρατήγηση του Ν3848/10 ΦΕΚ 71 τ. Α΄ , Άρθρο 5 , καθώς αντιληφθήκαμε πως κάποιες Δευτ/μιες Εκπ/σεις προέβησαν στην πρόσκληση ωρομίσθιων εκπαιδευτικών ΤΕ01.19 ,προκειμένου να καλύψουν , αβούλως και

ασκόπως, τα τεράστια κενά στην ειδικότητα της Κομμωτικής!

Ντροπή Κύριοι!

Το παρελθόν έτος, είδαμε να προχωρά η σχολική χρονιά χωρίς βιβλία!

Φέτος, παρατηρείται το τραγικό φαινόμενο της παντελής έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού!

Εύλογα αναρωτιόμαστε , εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη σχολική χρονιά;

Διανύουμε ήδη τον έκτο μήνα του σχολικού έτους, αλλά το μέλλον παρατηρείται άδηλο για το μεγαλύτερο κομμάτι του μαθητικού δυναμικού της Κομμωτικής.

Κάποιοι γονείς ,από τις ΕΠΑΣ Πέλλας και Χανίων, προσέφυγαν στον συνήγορο του πολίτη και η γνωμοδότηση αυτού ήταν , πως «οι μαθητές ,οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να συμπληρώσουν την διδακτέα ύλη που απαιτείται αφενός δεν θα μπορέσουν να προαχθούν, αφετέρου δεν θα μπορέσουν να πάρουν πτυχίο. Με τον τρόπο αυτό επίσης, δεν μπορεί να υλοποιηθεί ο σκοπός των ΕΠΑΣ που είναι η κατάρτιση και πιστοποίηση των ατόμων που θέλουν να ενταχθούν στην παραγωγή, εφόσον ,ως γνωστόν, το πτυχίο των ΕΠΑΣ αποτελεί και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος»

Ωστόσο, αγρόν ηγοράσατε σε ότι αφορά την παραπάνω προσφυγή και την προαναφερθείσα γνωμοδότηση ! Τα κενά σε Χανιά, Πέλλα, Θεσσ/κη, Αθήνα, Ηράκλειο, Γρεβενά, Κοζάνη και πολλές ακόμη ΕΠΑΣ παραμένουν και ταλανίζουν την ειδικότητα της Κομμωτικής!

Και απορίας άξιον όλων εστί, πως θα προχωρήσουν αυτοί όλοι οι μαθητές και με τι επίπεδο στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας θα συμμετέχουν στις τελικές εξετάσεις;

Εννοείται πως η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα αδυνατεί να είναι η καταπάτηση του Ν3848/10 και η πρόσληψη των ωρομισθίων , δεδομένου ότι το τετράωρο αυτών κάθε άλλο παρά μπορεί να καλύψει τις αμέτρητες κενές ώρες στις ΕΠΑΣ όλης της Ελλάδος! Το τετράωρο των ωρομισθίων Κύριοι Ιθύνοντες, μπορεί μονάχα να αποτελέσει τον μεγαλύτερο, αναίσχυντο εμπαιγμό μαθητών και γονιών που επέλεξαν την ΤΕΕ. Επιπλέον, είναι γνωστό τοις πάσι των εκπαιδευτικών πως με παράνομες και ανούσιες προσλήψεις ωρομισθίων τα σχολεία δεν δύνανται να λειτουργήσουν ορθά!

Κύριοι αρμόδιοι, πλανάστε πλάνην οικτράν αν νομίζετε πως δεν θα απολαύετε άξια ων επράξατε!

Εμείς όλοι , οι εκπαιδευτικοί ΤΕ01.19, δεν πρόκειται να κλείσουμε τα μάτια , συναινώντας έτσι, στις παράνομες προσλήψεις

ωρομισθίων . Σας δηλώνουμε διαρρήδην, πως θα αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο για την τήρηση της σύννομης διαδικασίας προσλήψεων αναπληρωτών-ωρομισθίων , όπως αυτή ορίζεται από την υπάρχουσα νομοθεσία του Ν3848/10!

Με εκτίμηση το ΔΣ του Σ.Ε.ΤΕ01.19 ΚΟΜΜΩΤΚΗΣ Στεφανίδου Δέσποινα Παπαδοπούλου Γεωργία Παυλίδου Ελισάβετ

Tags: κομμωτικήΕΠΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα