Στο ΦΙΞ το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Tweet

Ανάσα ζωής και τέχνης για το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο του ΦΙΞ, που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, ανάμεσα στην Καλλιρρόης και τη Συγγρού, αφού την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να παραδοθεί στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), ενώ τον Μάιο θα είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό.

Το Mουσείο θα ανοίξει τον Μάιο, όμως πρέπει να γίνουν προσλήψεις

και χρειάζονται πόροι. Από το υπουργείο, η διαδικασία προσλήψεων δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και δεν έχουν εξευρεθεί οι απαραίτητοι πόροι για τη λειτουργία του», δήλωσε η διευθύντρια του ΕΜΣΤ, Άννα Καφέτση, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Ωδείο Αθηνών, την προσωρινή έδρα του Μουσείου. «Χρειαζόμαστε 1.400.000 ευρώ και από το υπουργείο για το 2014 έχουμε 400.000 ευρώ. Με τον προγραμματισμό και τα σχέδια που έχουμε θα υπάρξουν και έσοδα, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό», ανέφερε η κα Καφέτση.

Το νέο Μουσείο, που θα στεγαστεί στο παλιό εργοστάσιο του Φιξ, καταλαμβάνει μια πολύ μεγάλη έκταση: 12 στρέμματα ωφέλιμο χώρο, από τα οποία 3.500 τ.μ. θα διατίθενται για τις μόνιμες εκθέσεις και 2.300 τ.μ. για τις περιοδικές. Ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω, στο υπόγειο θα υπάρχει μια μεγάλη αίθουσα περιοδικών εκθέσεων, περίπου 1.500 τ.μ., καθώς και κάποιοι μηχανολογικοί χώροι. ΠΗΓΗ: http://www.koutipandoras.gr/Tags: μουσείο σύγχρονης τέχνηςΦιξ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα