Έκκληση του Ντέιβιντ Μπάουι προς τους Σκωτσέζους

Tweet

Οι αστέρες της μουσικής σκηνής έλαμψαν στα βρετανικά μουσικά βραβεία «Brit Awards 2014», τα οποία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο O2 Arena του Λονδίνου. Μπάουι: «Σκωτία μείνε μαζί μας» Η σημαντικότερη στιγμή της βραδιάς ανήκει στο θρύλο της ροκ, Ντέιβιντ Μπάουι, ο οποίος επωφελήθηκε της βράβευσής του - ως καλύτερος βρετανός καλλιτέχνης - για να καλέσει τους Σκωτσέζους να

μην εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο. «Σκωτία μείνε μαζί μας», τονίζει ο 67χρονος Μπάουι σε μήνυμα το οποίο ανέγνωσε η Κέιτ Μος, παραλαμβάνοντας το βραβείο του «αειθαλούς» σταρ. Ο Μπάουι είναι ο τελευταίος μιας σειράς διασημοτήτων που μπήκαν στη συζήτηση για το αν η Σκωτία πρέπει να ψηφίσει στις 18 Σεπτεμβρίου για να τερματίσει τον 307ετή δεσμό της με την Βρετανία, και να γίνει ανεξάρτητη χώρα. Την παρέμβασή του καλωσόρισαν αυτοί που αντιτίθενται στην ανεξαρτησία. «Ο Ντέιβιντ Μπάουι είπε αυτό που είχε να πει. Τώρα, μπορείς να κάνεις κι εσύ αυτό που σου αναλογεί για να υποστηρίξεις τη Σκωτία» έγραψε στο twitter o βουλευτής των Εργατικών, Τζιμ Μέρφι. Οι μεγάλοι νικητέςΟι Arctic Monkeys ήταν οι μεγάλοι νικητές της μουσικής βραδιάς «Brit Awards 2014», μιας και αποχώρησαν με δύο βραβεία, για το καλύτερο γκρουπ και το καλύτερο άλμπουμ. Με δύο βραβεία έφυγε και η μπάντα των Οne Direction, οι οποίοι απέσπασαν βραβεία για το καλύτερο βίντεο κλιπ της χρονιάς και για τη μεγαλύτερη παγκόσμια επιτυχία.

Οι Daft Punk απέσπασαν το βραβείο για το καλύτερο συγκρότημα διεθνώς, ενώ η - μόλις 17 Μαΐων - Λορντ άφησε πίσω στις Λέιντι Γκάγκα και Κέιτι Πέρι στην κατηγορία στις καλύτερης διεθνούς τραγουδίστριας. Στην αντίστοιχη κατηγορία των ανδρών, το βραβείο πήρε ο Μπρούνο Μαρς, αφήνοντας πίσω του στις Ντρέικ, Έμινεμ και Τζάστιν Τίμπερλεϊκ.

Τα βραβεία στις σημαντικότερες κατηγορίες

Άλμπουμ της χρονιάς
Arctic Monkeys, «AM»

Καλύτερος παραγωγός
Flood and Alan Moulder

Καλύτερη βρετανίδα καλλιτέχνιδα
Έλι Γκούλντινγκ

Καλύτερο βρετανικό γκρουπ
Arctic Monkeys

Καλύτερος βρετανός καλλιτέχνης
Ντέιβιντ Μπάουι

Καλύτερη διεθνής καλλιτέχνιδα
Λορντ

Καλύτερο διεθνές γκρουπ
Daft Punk

Καλύτερος διεθνής καλλιτέχνης
Μπρούνο Μαρς

Καλύτερο βρετανικό βίντεο κλιπ
«Best Song Ever», One Direction

Πηγή:naftemporiki.gr

Tags: David BowieνικητέςDaft PunkBrit Awards 2014 Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα