Ν. Μαδούρο: Ο Ομπάμα ηθικός αυτουργός της βίας

Tweet

Κατηγορεί την Ουάσινγκτον για απροκάλυπτη παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Βενεζουέλας

O πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγόρησε τον Μ. Ομπάμα για στήριξη στις ομάδες της αντιπολίτευσης που προκαλούν βίαια επεισόδια. Σε ανακοίνωσή του, ο Μαδούρο απαίτησε από τις ΗΠΑ ΝΑ εξηγήσουν τα κίνητρα πίσω από τη στήριξή τους στην αντιπολίτευση. Την ίδια ώρα κάλεσε τους διαδηλωτές

και την αντιπολίτευση σε έναν δημιουργικό διάλογο για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας απείλησε την Πέμπτη να «απελάσει» το τηλεοπτικό δίκτυο CNN από τη χώρα αν δεν «διορθώσει» τον τρόπο που καλύπτει τις φονικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ταραχές για τις οποίες η κυβέρνηση κατηγορεί την αντιπολίτευση αποκαλώντας «φασιστική» την ηγεσία της, ενώ οι αντιπολιτευόμενοι κατηγορούν τις δυνάμεις ασφαλείας.

Supporters of Leopoldo Lopez, an ardent opponent of Venezuela's socialist government facing an arrest warrant after President Nicolas Maduro ordered his arrest on charges of homicide and inciting violence, light fires outside La Carlota military base, where he was taken after turning himself in, on February 18, 2014, in Caracas. (AFP Photo / Juan Barreto)

«Έχω ζητήσει από τον υπουργό πληροφοριών να μεταφέρει στο CNN ότι έχουμε ξεκινήσει τη διοικητική διαδικασία για να τους απομακρύνουμε από τη Βενεζουέλα , εάν δεν διορθωθεί ( η συμπεριφορά τους )», δήλωσε ο Μαδούρο στην κρατική τηλεόραση. «Φτάνει πια! Δεν θα αποδεχτώ τον πόλεμο προπαγάνδας ενάντια στη Βενεζουέλα» συμπλήρωσε. «Δεν έχουμε κανένα επίσημο σχόλιο αυτή τη στιγμή από όσα είπε ο πρόεδρος Μαδούρο σχετικά με το CNN» ανέφερε η Μπριτζίτ Λεινίγκερ, εκπρόσωπος του CNN μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Ρόιτερς.

Πηγές: rt.com,venezuelanalysis.com, ΑΠΕ - ΜΠΕ via left.gr

Tags: ΒενεζουέλαΝίκολα Μαδούροπραξικόπημα Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα