Στα δικαστήρια Πρυτάνεις του ΔΠΘ για σκάνδαλο απευθείας ανάθεσης στη σίτηση των φοιτητών

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Εφ.Συν.», που είχε αποκαλύψει τα σκάνδαλα στο ακριτικό ίδρυμα, το πολυσέλιδο πόρισμα βρίσκεται ήδη στο υπουργείο Παιδείας, ενώ έχει διαβιβαστεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης και τη γενική γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Επιπλέον η υπόθεση περνάει στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών

η οποία θα ερευνήσει το ποινικό σκέλος καθώς από τους ελέγχους των επιθεωρητών προκύπτει ενδεχόμενη διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων, με βασικούς ελεγχόμενους τον νυν πρύτανη Αθ. Καραμπίνη και τον πρώην πρύτανη και καθηγητή Ιατρικής, Κωνσταντίνο Σιμόπουλο. Ταυτόχρονα, σημαντικές ευθύνες προκύπτουν, εκτός από το πρυτανικό συμβούλιο, για τα μέλη της Συγκλήτου και για τον διευθυντή οικονομικής διαχείρισης και τον προϊστάμενο του τμήματος προμηθειών του ΔΠΘ.

Με αφορμή μια σκανδαλώδη απευθείας ανάθεση (με τη μορφή της επέκτασης) του έργου σίτισης των φοιτητών ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για το έτος 2014 παρότι το Πανεπιστήμιο είχε αποφασίσει τη διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού, η «Εφ.Συν.» από τον Μάιο του 2015 («Ο διαχρονικός εργολάβος σίτισης του Δημοκρίτειου» 22.5.2015, «Οικογενειακές μπίζνες στο Δημοκρίτειο», 4.6.2015) αναφέρθηκε με σειρά δημοσιευμάτων στους δύο εναλλασσόμενους πρυτάνεις (Αθ. Καραμπίνης-Κ. Σιμόπουλος) και στον επί 10 χρόνια εργολάβο σίτισης (Αντώνη Χούτο), με τον οποίο διατηρούσαν εξωπανεπιστημιακές εταιρικές σχέσεις.

Τα δημοσιεύματά μας μαζί με πολλές ακόμα επώνυμες καταγγελίες οδήγησαν στη διερεύνηση των καταγγελλομένων από το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Αντικείμενο της έρευνας ήταν η νομιμότητα των διαδικασιών ανάθεσης των υπηρεσιών σίτισης για τους φοιτητές στις πόλεις Ξάνθη και Κομοτηνή κατά τα έτη 2005-2015 και στις πόλεις Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη κατά τα έτη 2014-2015. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για τα έτη 2008 και 2015 δεν προσκομίστηκαν στοιχεία στους επιθεωρητές από το Πανεπιστήμιο.

Πηγή: efsyn.gr

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκηςσκάνδαλο σίτισης
Keywords
Τυχαία Θέματα