Σχετικά με τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΠΕ "Αλ. Δελμουζος" και τη στάση της ΠΑΣΚ

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Ιούνης 2012 Σχετικά με τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και τη στάση της ΠΑΣΚ ΔελμούζουH ΠΑΣΚ του Συλλόγου «Αλ. Δελμούζος» με αίσθημα ευθύνης θέλει να ενημερώσει τα μέλη του συλλόγου μας για την τελευταία Γ.Σ. και κυρίως γιατί η συνδικαλιστική μας παράταξη ήταν κάθετη από την αρχή για τον τρόπο ανάδειξης του Προεδρείου, κάνοντας μια μικρή ιστορική διαδρομή. Η ΠΑΣΚ
σε όλες τις Γ.Σ. συμφωνούσε να εκλέγεται το Προεδρείο με ψηφοφορία από το σώμα, άσχετα από τον αριθμό των παρευρισκομένων , μιας και αυτό ήταν μια πάγια τακτική, αφού
• Σχεδόν πάντα υπήρχε ένας μόνο υποψήφιος ο οποίος με κόπο και προτροπές δεχόταν να προεδρεύσει, με την προοπτική ότι αργότερα θα είχαμε τη συμμετοχή περισσοτέρων συναδέλφων
• Ο ρόλος του Προεδρείου έχει διαδικαστικό χαρακτήρα και είναι τίτλος τιμής για κάθε συνάδελφο , χωρίς βέβαια να παίρνει θέσεις ανάλογα με την παραταξιακή του σύνθεση.
Γι΄ αυτό και κατά καιρούς η ΠΑΣΚ πρότεινε για το προεδρείο συναδέλφους που συνταξιοδοτούνταν (Λαγόπουλος, Αντωνίου) ή από άλλες παρατάξεις (Παπαπαύλου). Το Νοέμβρη του 2011 στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, η οποία ήταν και εκλογική, δεχθήκαμε να γίνει το ίδιο με βάσει το παραπάνω σκεπτικό και εκλέχτηκε Προεδρείο από 35 συναδέλφους που ήταν παρόντες τη δεδομένη στιγμή και στην πλειοψηφία τους ήταν μέλη των Παρεμβάσεων , της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ και των Αγωνιστικών Κινήσεων (που κατέβασαν και κοινή υποψήφια) με την ελπίδα ότι το Προεδρείο θα δείξει την υπευθυνότητα που αρμόζει στη θέση αυτή, πέρα από παραταξιακές σκοπιμότητες. Δυστυχώς όμως αντί γι΄ αυτό είχαμε τα παρακάτω:
- Καταστρατηγήθηκε η Ημερήσια Διάταξη της Συνέλευσης.
- Εσκεμμένα δεν τηρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα που ομόφωνα είχε ψηφίσει το απερχόμενο Δ.Σ. Όταν περίπου στις 12 το μεσημέρι, βλέποντας που το πάει το προεδρείο, ζητήσαμε να ερωτηθεί το σώμα και να ανοίξει κατάλογος ομιλητών και να κατανεμηθεί ο χρόνος για να ολοκληρωθεί η Γ.Σ. μέσα στα χρονοδιαγράμματα, πήραμε την απάντηση ότι η πρόεδρος της Γ.Σ. μπορεί να κάνει ότι θέλει μιας και είναι εκλεγμένη από τους συναδέλφους!!!
- Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να μην αρχίσουν οι εκλογές στην ώρα τους και να ταλαιπωρούνται οι συνάδελφοι έξω από τα εκλογικά τμήματα ή να αναγκάζονται να αποχωρήσουν. Συνάδελφοι των παρατάξεων τους που προσήλθαν στη Γ.Σ. στις 13.00 !!!! απαιτούσαν να τους δοθεί ο λόγος στις 14.30 για να τοποθετηθούν ,αδιαφορώντας για τους συναδέλφους που περίμεναν έξω από τα εκλογικά τμήματα, φωνάζοντας ότι τους φιμώνουμε και ότι δεν πρέπει να ανοίξουν τα εκλογικά κέντρα εάν δεν ολοκληρωθεί η Γ.Σ.
- Δεν δόθηκε η δυνατότητα για πρώτη φορά σε Γ.Σ. στον Πρόεδρο του Συλλόγου να δευτερολογήσει με ευθύνη του προεδρείου που έδινε το λόγο και το χρόνο σε όποιους ήταν αρεστοί.
- Μια μικρή ομάδα συναδέλφων που παρέμεναν στο χώρο της Συνέλευσης \"ψήφισαν\"
Keywords
Τυχαία Θέματα