Ρεκόρ αποτυχίας σε Μαθηματικά, Φυσική κατεύθυνσης

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 26/6/2012

Ρεκόρ πανωλεθρίας στη Φυσική και τα Μαθηματικά κατεύθυνσης! Στα μαθήματα αυτά, καθώς τα θέματα που ετέθησαν χαρακτηρίστηκαν τα δυσκολότερα της δεκαετίας, οι υποψήφιοι κάτω από τη βάση προσέγγισαν το 80% και, ως εκ τούτου, όποιος αριστεύει κατοχυρώνει θέση για τις περιζήτητες σχολές. Αντίθετα, βελτιωμένες σε σχέση με πέρυσι

είναι οι επιδόσεις στη Λογοτεχνία, στην Ιστορία, τη Βιολογία, ενώ έκπληξη προκάλεσαν οι χειρότερες επιδόσεις στα γραπτά κάτω από τη βάση σε Αρχαία και Χημεία. Ειδικότερα, η εικόνα των επιδόσεων ανά κατεύθυνση σε σχέση με το 2011 είναι η ακόλουθη:

- Και στα τέσσερα μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης οι αριστούχοι αυξήθηκαν, με τη μεγαλύτερη αύξηση στη Λογοτεχνία (7,17% - 4,34%). Ομως, στα Αρχαία, πρώτο μάθημα βαρύτητας για τις σχολές των θεωρητικών επιστημών, αυξήθηκε ο αριθμός των υποψηφίων κάτω από τη βάση (49,39% - 48,89%).

- Μία Βιολογία δεν... φέρνει την άνοιξη. Ο λόγος για το μάθημα υψηλότερης βαρύτητας της θετικής κατεύθυνσης. Το μάθημα είναι το μόνο στο οποίο αυξήθηκαν εντυπωσιακά (31,04% από 19,91%) οι αριστούχοι, που διεκδικούν θέση στις επτά ιατρικές σχολές της χώρας. Αντίθετα, μειώθηκαν οι αριστούχοι στα υπόλοιπα τρία μαθήματα της θετικής κατεύθυνσης (Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία), ενώ στη Φυσική το 45,05% των υποψηφίων της θετικής κατεύθυνσης έγραψε κάτω από τη βάση, υψηλότερο ποσοστό της τελευταίας οκταετίας.

- Οι υποψήφιοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης (του 2ου κύκλου, που είναι ο πολυπληθέστερος με 36.397 υποψηφίους έναντι του 1ου με 993 υποψηφίους) απέτυχαν παταγωδώς στη Φυσική (78,33%, το υψηλότερο ποσοστό οκταετίας), ενώ σημαντική μείωση είχαν οι αριστούχοι σε Μαθηματικά και Φυσική και μικρή άνοδο σε Πληροφορική και Οργάνωση Επιχειρήσεων.


Keywords
Τυχαία Θέματα