Βάσεις εισαγωγής: Αλλού πάνω, αλλού κάτω

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}Η ΑΥΓΗ Στεφανάκου Π. Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/06/2012

Πτωτικά αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις σε Πολυτεχνεία και πολυτεχνικές σχολές, ενώ ανοδικά φαίνεται ότι θα κινηθούν οι βάσεις στις σχολές θεωρητικών

επιστημών, εκτιμούν ειδικοί μετά τη δημοσιοποίηση των βαθμολογιών. Στα ίδια επίπεδα θα κινηθούν οι βάσεις στις οικονομικές σχολές ενώ αυξομειώσεις αναμένονται στις ιατρικές.

Αναλυτικότερα:

Στο 1ο επιστημονικό επίπεδο, στο οποίο ανήκουν οι θεωρητικές σχολές, εκτιμάται ότι θα κινηθούν ανοδικά οι βάσεις στις σχολές υψηλής ζήτησης (π.χ. Νομική), αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια πτώση σε χαμηλόβαθμες σχολές περιφερειακών πανεπιστημίων. Σε ό,τι αφορά τις μεσαίες σχολές του πεδίου, αναμένεται μικρή άνοδος.

- Στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο (θετικές επιστήμες, Πολυτεχνεία) αναμένεται πτώση στις σχολές υψηλής ζήτησης μέχρι και 200 μόρια. Πολύ μεγαλύτερη υπολογίζεται η πτώση σε τμήματα χαμηλής ζήτησης της περιφέρειας.

- Στο 3ο επιστημονικό πεδίο (επιστήμες υγείας) εκτιμάται ότι οι αισθητά καλύτερες επιδόσεις στη Βιολογία θα συγκρατήσουν την πτώση που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τα Μαθηματικά και η Φυσική. Με βάση τα παραπάνω οι βάσεις στις ιατρικές σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα ή ελαφρώς ανοδικά σε σχέση με πέρυσι, ενώ ελαφρώς πτωτική αναμένεται η πορεία των βάσεων για τις σχολές της περιφέρειας.

-Στο 5ο επιστημονικό πεδίο (οικονομικά): Οι βάσεις στις υψηλόβαθμες και μεσαίες σχολές του πεδίου υπολογίζεται ότι θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ ίσως να υπάρξει άνοδος στις χαμηλές βάσεις στου πεδίου, καθώς στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας αυξήθηκαν σημαντικά οι αριστούχοι (από 23,52% σε 33,80%) και μειώθηκαν τα γραπτά κάτω από τη βάση.

Πάντως, φέτος παρά την πανωλεθρία στη Φυσική και στα Μαθηματικά, αυξήθηκαν οι υποψήφιοι με άριστα στον βαθμό πρόσβασης (από 7,22% σε 8,01%). Ωστόσο η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στα άριστα της Θεωρητικής Κατεύθυνσης που έφτασαν κοντά στο 9% από 6,27% πέρυσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα