Προβλήματα στελέχωσης εκπαιδευτικού προσωπικού, του αιρετού Τάσου Σταυρογιαννόπουλου

Ανακοινώσεις

Σταυρογιαννόπουλος Τάσος Πάτρα, 1-2-2013

Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ν. Αχαΐας

Προβλήματα στελέχωσης εκπαιδευτικού προσωπικού

Αγαπητοί συνάδελφοι,

«Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει», λέει μια ελληνική παροιμία. Σήμερα λοιπόν μπαίνουμε στο Φλεβάρη και τα προβλήματα στελέχωσης με εκπαιδευτικό προσωπικό στα Δημοτικά Σχολεία

του Νομού μας εξακολουθούν και παραμένουν. Συγκεκριμένα:

α) υπάρχει ανάγκη κάλυψης της Αγγλικής γλώσσας σε 15 περίπου σχολεία, εφόσον απαιτούνται ακόμη 9 εκπαιδευτικοί πλήρους ωραρίου. Ιδιαίτερα σε σχολεία της επαρχίας (Σκιαδά, Λακκόπετρα, Καρέικα, Ριόλο, Αιγείρα, Διακοφτό, Κλειτορία, Σταυροδρόμι κ.λπ.) το πρόβλημα είναι περισσότερο οξύ, γιατί πολλοί μαθητές δεν έχουν την πολυτέλεια της παροχής εξωσχολικής παιδείας, μέσω των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών.

β) από τις 172 απαιτούμενες ώρες γερμανικής γλώσσας οι 74 παραμένουν εντελώς ακάλυπτες, με αποτέλεσμα οι μαθητές να απασχολούνται με άλλα αντικείμενα αυτό το χρονικό διάστημα. Οι υπόλοιπες έχουν καλυφθεί με τη διδασκαλία γαλλικής γλώσσας, παρά την αντίθετη επιθυμία των μαθητών, που εδράζεται στο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο προβλέπει δυνατότητα επιλογής ξένης γλώσσας. Αυτή η δυνατότητα φέτος δυστυχώς καταργήθηκε στο Νομό Αχαΐας.

γ) στα ειδικά σχολεία υπάρχει έλλειψη εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να έχουν τοποθετηθεί και εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

δ) οι παράλληλες στηρίξεις σε μαθητές με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες δυστυχώς έρχονται… από τον Οκτώβριο. Τα παιδιά που τις δικαιούνται έχασαν τη μισή σχολική χρονιά περιμένοντας μάταια κάτι το οποίο θα τους ήταν πολύτιμο. Επίσης, οι τάξεις στις οποίες φοιτούν βρίσκονται σε συχνή αναστάτωση, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται σημαντικά το εκπαιδευτικό έργο και των υπόλοιπων μαθητών.

Έτσι λοιπόν, το αυτονόητο (τα σχολεία να λειτουργούν με πληρότητα εκπαιδευτικού προσωπικού) δεν μπορεί να εφαρμόζεται ούτε στο β’ μισό της σχολικής χρονιάς.

Με αγωνιστικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς

Τάσος Σταυρογιαννόπουλος

Tags: προβλήματαεκπαιδευτικό προσωπικό
Keywords
Τυχαία Θέματα