Πόσα θα πάρουν οι σύμβουλοι της συγκυβέρνησης;

Tweet Κατηγορία: Πολιτική

  Τους όρους για την απόσυρση κρατικού χρέους από τη δευτερογενή αγορά ομολόγων ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Οικονομικών. Ο στόχος, που όμως δεν προσδιορίζεται στην επίσημη ανακοίνωση, είναι η επαναγορά ομολόγων αρχικής ονομαστικής αξίας ύψους τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ, μέχρι και 40 δισ. ευρώ, με κονδύλια ύψους 10 δισ. Η προσφορά ισχύει μέχρι την Παρασκευή.

 

Σύμβουλοι

της συγκυβέρνησης διορίστηκαν η Deutshe Bank και η Morgan Stanley, που θα πάρουν προμήθεια 11,7 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση «μη ολοκλήρωσης της επαναγοράς»θα πάρουν 700.000 ευρώ, όση είναι και η μηνιαία προμήθεια για το νομικό σύμβουλο, την εταιρεία CGSH.

Η «απόσυρση» των ομολόγων θα γίνει στο εύρος 30,2% - 32,2% επί της ονομαστικής αξίας, για ομόλογα λήξης 24 Φλεβάρη 2042, μέχρι 38,1% - 40,1% για τα ομόλογα λήξης 24 Φλεβάρη 2023, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Οσοι συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πάρουν εξαμηνιαίους τίτλους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), οι οποίοι θα εκδοθούν αποκλειστικά γι' αυτό το πρόγραμμα.

Οι όροι του προγράμματος αναμενόταν να παρουσιαστούν χτες στο Γιούρογκρουπ από τονΓ. Στουρνάρα. Η ονομαστική αξία των ομολόγων που κατέχουν οι ιδιώτες (μετά το «κούρεμα» του Μάρτη) υπολογίζεται στα 62 δισ. ευρώ.

 

ριζοσπάστης 

 

 

 

Tags: σύμβουλοιπρομήθειασυγκυβέρνηση Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα