Παντού, τίποτα δε μένει όρθιο από κατακτήσεις, δημοκρατία, δικαιώματα - Χίος

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Νέα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Ριζοσπαστική Κίνηση

εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας στη Χίο

Παντού, τίποτα δε μένει όρθιο από κατακτήσεις, δημοκρατία, δικαιώματα 

Αφήνοντας πίσω το 3ο Μνημόνιο, ένα στρώμα παγετώνων και βαρβαρότητας σκεπάζει τη ζωή, το σχολείο, το μέλλον μας. Ποτέ ξανά οι συνθήκες δεν ήταν παρόμοιες. Η συγκυβέρνηση-ατζέντης των δανειστών και των τοκογλύφων, εγκαθιδρύει ένα καθεστώς πολιτικής εκτροπής και άγριας λεηλασίας,ενώ ήδη  άρχισε η συζήτηση για το επόμενο ακόμα σκληρότερο μνημόνιο.Στην εκπαίδευση αίρεται το αμετάθετο, εισάγεται η αξιολόγηση, ετοιμάζονται απολύσεις, οι διώξεις πάνε κι έρχονται, σχολεία κλείνουν, όλα εγκαταλείπονται στη φτώχεια.

Και την ώρα που ακούγεται ανατριχιαστικός, ο θόρυβος από τις μπότες του κράτους καταστολής, αλλά και των επιγόνων της Βέρμαχτ, η οσμή της ήττας και της ματαιότητας είναι σε όλους αισθητή. Οι αγώνες που δώσαμε δεν αναχαίτισαν τη λαίλαπα, οι συνδικαλιστές γραφειοκράτες μας εγκλώβισαν σε εκτονωτικά σχέδια, άλλες ιδεοληψίες δεν άφησαν το κίνημα να οργανώσει αγώνες με νικηφόρα προοπτική.

Τρίτο μνημόνιο και φαρμακερό

Καταργούνται από 1-1-13 όλα τα υπολείμματα δώρων (1.000 ευρώ αθροιστικά) Επιβάλλεται «χαράτσι» ανά συνταγή στα φαρμακεία! Κατάργηση όλων σχεδόν των φοροαπαλλαγών. Τα παιδιά μας πλέον θεωρούνται «τεκμήρια διαβίωσης»! Μόνιμος φόρος στα ακίνητα από το πρώτο ευρώ, αύξηση τιμολογίων της ΔΕΗ        ( μέχρι 40%), των εισιτηρίων (μέχρι 25%)! Τα βιβλία των μαθητών μας θα χρεώνονται πλέον στους γονείς τους με υποχρέωση επιστροφής ή αλλιώς πληρωμής για όσα δεν επιστραφούν! Μείωση στις προσλήψεις αναπληρωτών κατά 85%! Επιβάλλονται υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών σε όλη την επικράτεια «για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου»! Με μια απλή υπουργική απόφαση, συνεπώς, διαλύονται οικογένειες αλλά και οι εργασιακές μας σχέσεις. Με τη διάταξη αυτή ουσιαστικά καταργείται η οργανικότητα και ανοίγει ο δρόμος και για την κατάργηση της μονιμότητας! Είναι φανερό ότι τέτοιες διατάξεις συνδέονται αρμονικά με την αξιολόγηση-χειραγώγηση. Μην ξεχνάμε ότι με τις προωθούμενες συγχωνεύσεις, την αύξηση του ωραρίου και τα 30άρια τμήματα ένα μεγάλο ποσοστό συναδέλφων θα παραλάβει «φύλλο πορείας» για να μετακομίσει υποχρεωτικά σε άλλη πόλη! Κι αν αρνηθούν; Απόλυση… Μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο: 2.000 μέχρι τέλους του 2012, 25.000 μέχρι τέλους 2013, 150.000 μέχρι το 2015! Μάλιστα αναφέρεται ότι δημόσιος υπάλληλος που εμπλέκεται σε ΕΔΕ ανεξαρτήτως αποτελέσματος τίθεται σε αργία!  Οι συνάδελφοι συνεπώς που κατηγορούνται για «σοβαρή απείθεια» ή «ανάρμοστη συμπεριφορά» παραπέμπονται σε ΕΔΕ τίθενται αυτομάτως σε αργία!!! Μάλιστα το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» αναφέρει ότι η τρόικα δεν ζήτησε απλώς τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που θα πρέπει να φύγουν μέχρι το τέλος του 2012, αλλά απαίτησε
Keywords
Τυχαία Θέματα