Βροχερός ο καιρός το Σαββατοκύριακο - χιόνια από Δευτέρα στα ορεινά

Tweet Κατηγορία: Κοινωνία

  Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα ο χειμώνας θα δείξει τα δόντια του και τα πρώτα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους. Σε πτώση η θερμοκρασία.

 

Πιο συγκεκριμένα, για σήμερα Σάββατο θα σημειωθούν βροχές στη Δυτική Ελλάδα, τη Νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3-5 μποφόρ στα δυτικά, 4-6 μποφόρ στα ανατολικά και στο Ανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Στην Αττική θα σημειωθεί ασθενής βροχή, η οποία θα εξασθενήσει το βράδυ.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και αύριο, Κυριακή, με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πτώση και οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-7 μποφόρ. Ασθενής βροχή θα σημειωθεί και την Αττική.

Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού θα σημειωθεί από τη Δευτέρα με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από 5 έως 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται και την Τρίτη, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με ένταση 5-8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

 

Tags: καιρόςβροχήχιόνιαθερμοκρασίαορεινάμποφόρ Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα