Πανελλαδική μέρα δράσης συλλόγων εκπαιδευτικών αύριο Παρασκευή

Σοβαρά κενά και προβλήματα καταγράφονται σε σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης μετά τα κυβερνητικά πανηγύρια...

Με κεντρικά ζητήματα τους μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών, μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς και εξίσωση των δικαιωμάτων τους με αυτά των μόνιμων συναδέλφων τους, δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα αποφασίζουν

τη συμμετοχή τους στην αυριανή πανελλαδική μέρα δράσης. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν στο υπουργείο Παιδείας στη 1.30 μ.μ., στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη στη 1 μ.μ. και σε κατά τόπους Διευθύνσεις σε άλλες πόλεις.

Οι εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν ενάντια στην πολιτική που τσακίζει μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, στερώντας από τους μαθητές το να έχουν τον δάσκαλό τους από την αρχή της χρονιάς και από τους εκπαιδευτικούς μόνιμη και σταθερή δουλειά. Η ανάγκη άλλωστε για μόνιμους διορισμούς αναδεικνύεται από το γεγονός ότι ο Σεπτέμβρης βγαίνει με τα μισά ολοήμερα σχολεία να μη λειτουργούν, όπως καταγγέλλουν μια σειρά από σωματεία. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε πάνω από τα μισά σχολεία της Ανατολικής Αττικής, που ανήκουν στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Σωκράτης», δεν λειτουργεί πλήρως το ολοήμερο πρόγραμμα, οι δομές Ειδικής Αγωγής είναι καλυμμένες μόλις κατά 20%, λείπουν δάσκαλοι για τμήματα που έχουν πάνω από 25 μαθητές, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων. Η απάντηση που πήραν οι εκπαιδευτικοί όταν έθεσαν τα παραπάνω στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν ότι αναμένεται η Β' φάση προσλήψεων, ενώ παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για μείωση των μαθητών ανά τμήμα στις περιπτώσεις παιδιών Ρομά, οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν ότι το υπουργείο δεν έχει στείλει σχετική εγκύκλιο για να προχωρήσει η Διεύθυνση στο χωρισμό τμημάτων.

Στη Λήμνο, δυο βδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σημειώνει πως δεν λειτουργούν τα ολοήμερα τμήματα των Νηπιαγωγείων 1ου και 4ου Μύρινας, Ατσικής και Μούδρου, κάνει λόγο για ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, Δεύτερης Ξένης Γλώσσας και Καλλιτεχνικών, δασκάλους Παράλληλης Στήριξης καθώς και σε δάσκαλο Ειδικής Αγωγής για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας.
Δεκάδες σωματεία στην αυριανή κινητοποίηση

Αποφάσεις συμμετοχής στην αυριανή κινητοποίηση έχουν πάρει οι ακόλουθοι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: «Ελλη Αλεξίου», «Γ. Σεφέρης», «Ρόζα Ιμβριώτη», «Ο Θουκυδίδης», «Ο Σωκράτης», Λήμνου, «Πρόοδος» (Αργοσαρωνικός και Σαλαμίνα), «Κ. Σωτηρίου», Δυτ. Αττικής, Αμαρουσίου, «Ρ. Φεραίος», «Πλουμπίδης», Γρεβενών, Αργολίδας, Πάτρας, Α', Β', Ζ' Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά, Χίου, Σάμου, Λάρισας, Α' Σύλλογος Αθήνας, «Αριστοτέλης», «Δ. Γληνός», Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος», Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής, Ιωαννίνων, Ξάνθης, Γρεβενών, «Αργύριος Μοσχίδης», «Φίλιππος», Κέρκυρας, Ανω Λιοσίων - Φυλής, Χαλκίδας, «Δ. Θεοτοκόπουλος», Ικαρίας, Αγ. Δημητρίου.

Και οι ΕΛΜΕ: Πειραιά, Α', Β', Γ', Δ', Ε' Θεσσαλονίκης, Γ' Αθήνας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Ζακύνθου, Λήμνου, Β' Δωδεκανήσου, Φωκίδας, Γ' Δυτικής Αττικής, Αργολίδας, Α' Μεσσηνίας, Θεσπρωτίας, Β' Δυτικής Αττικής, Ε' Αθήνας, Ηρακλείου, Ημαθίας, Δ' Ανατολικής Αττικής, Α' - Γ' Ανατολικής Αττικής, Α' Αχαΐας, Λέσβου, Ηλείας, Κέρκυρας, Ανω Λιοσίων. Επίσης ο ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Στην κινητοποίηση καλούν η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα και Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ).

Keywords
Τυχαία Θέματα