ΟΙΕΛΕ προς Κ. Αρβανιτόπουλο: Παραθεσμική η λειτουργία του Υπ.Παιδείας

Tweet

Επιστολή της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος στον Υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον Υφυπουργό Συμεών Κεδίκογλου σχετικά με την αντισυνταγματική ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο που μετατρέπει τα ιδιωτικά κολλέγια σε πρατήριο εμπορικού προιόντος και τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε αναλώσιμους υπαλλήλους. Η ΟΙΕΛΕ τονίζει επίσης, "την παραθεσμική λειτουργία του Υπουργείο Παιδείας

και της κυβέρνησης, η οποία δεν διστάζει υποκαταστήσει επί της ουσίας και το συνταγματικό δικαστήριο προσβάλλοντας την διάκριση των εξουσιών, κατάκτηση του δυτικού πολιτισμού από την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης."

Διαβάστε παρακάτω τις δύο επιστολές της ΟΙΕΛΕ

ΠΡΟΣ
Τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλο

Κύριε Υπουργέ,

Μετά από την ψήφιση της χθεσινής αντισυνταγματικής ρύθμισης στο πολυνομοσχέδιο που, κατά ομολογία του Υπουργού Οικονομίας στον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, κατατέθηκε με προσωπική σας εντολή αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι χρησιμοποιείτε τη θέση του Υπουργού Παιδείας για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων. Μετατρέποντας τα ιδιωτικά σχολεία από παρόχους κοινωνικού αγαθού σε πρατήριο εμπορικού προϊόντος και τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε αναλώσιμους υπαλλήλους, ικανοποιήσατε ένα χρόνιο αίτημα των σχολαρχών που από τη ρύθμιση αυτή κερδίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τη δραστική μείωση του εργασιακού κόστους και τη συρρίκνωση των αποζημιώσεων και αποδείξατε το μόνιμο μένος της κυβέρνησής σας απέναντι στον κόσμο της εργασίας. Διότι μόνο ως αποτέλεσμα μένους μπορεί να ερμηνευτεί η εισαγωγή μιας τέτοιας ρύθμισης στο πολυνομοσχέδιο τη στιγμή που για εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας τον Ιούλιο του 2013 με παρόμοιο περιεχόμενο εκκρεμεί απόφαση του ΣτΕ (ενώ η εφαρμογή της είχε ήδη ανασταλεί με απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου). Έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο η παραθεσμική λειτουργία του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης που δεν διστάζει να υποκαταστήσει επί της ουσίας και το συνταγματικό δικαστήριο προσβάλλοντας την διάκριση των εξουσιών, κατάκτηση του δυτικού πολιτισμού από την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης.
Είχατε την ιστορική ευκαιρία, όπως και ο προκάτοχός σας κ. Μπαμπινιώτης, ως άνθρωποι που προέρχεστε από το χώρο της εκπαίδευσης, να προστατεύσετε σε δύσκολους καιρούς το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης και να επιχειρήσετε να μετριάσετε τις επιπτώσεις της κρίσης στο χώρο της Παιδείας.
Αντ’ αυτού επιλέξατε να εκχωρήσετε τμήμα της δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης στους «κολλητούς» των εκπαιδευτικών ομίλων, να συρρικνώσετε δραματικά τη δημόσια εκπαίδευση με συγχωνεύσεις, απολύσεις και διαθεσιμότητες, να χαρίσετε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων με διάφορα νομοθετήματα, να μετατρέψετε το χώρο της πιστοποίησης και της κατάρτισης σε ένα απέραντο πάρτι κερδοσκόπων που πλαστογραφούν τίτλους με δημόσια αξία, να εντάξετε στο στενό πυρήνα των συνεργατών σας ανθρώπους που είτε πρωταγωνιστούν σε σκάνδαλα πανελλαδικού βεληνεκούς (βλ. Οίκος Ναύτου) ή που φέρονται αναμεμιγμένοι σε δραστηριότητες που ελέγχονται για διασπάθιση δημόσιου χρήματος.
Η ΟΙΕΛΕ και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, παρά τις κοπιώδεις προσπάθειές σας, θα συνεχίσουν να υπάρχουν, να δίνουν τη μάχη για το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης, για ποιοτική και σύγχρονη Παιδεία. Εσείς όμως θα αποχωρήσετε σύντομα με τη βούληση του λαού μας έχοντας συγκεκριμένη καταγραφή έργου, του οποίου οι καταστροφικές συνέπειες για την Παιδεία και οι ηθικές του διαστάσεις θα ελέγχονται ιστορικά για δεκαετίες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

ΠΡΟΣ
Τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σ. Κεδίκογλου

Κύριε Υφυπουργέ,

Τον Ιανουάριο του 2014 είχαμε συνάντηση μαζί σας για να συζητηθούν φλέγοντα ζητήματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Με ικανοποίηση είχαμε διαπιστώσει τότε ότι δεσμευτήκατε δημόσια για την άμεση επίλυση συγκεκριμένων ζητημάτων, όπως η αναγνώριση της προϋπηρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση και η εντατικοποίηση του ελέγχου των ιδιωτικών σχολείων για την καταπολέμηση της διογκούμενης ανομίας, για την άμεση διεξαγωγή ευρύτατου διαλόγου για την ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ σε αίτημα που εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ για απόσυρση της εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου είχατε κατά λέξη απαντήσει «πρώτα να περιμένουμε την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ».
Και ενώ δεν έχετε πράξει απολύτως τίποτε εδώ και 2,5 μήνες για να τηρηθούν όσα εσείς δεσμευτήκατε, χωρίς να έχετε ενημερώσει, ως οφείλατε, τους εκπροσώπους των εργαζόμενων, (διότι οι σχολάρχες γνώριζαν εδώ και καιρό τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.) προχωρήσατε στην κατάθεση μιας ρύθμισης εντός του πολυνομοσχεδίου με την οποία διαλύονται οι εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και αλλοιώνεται η συνταγματική επιταγή, σύμφωνα με την οποία τα ελεγχόμενα από την πολιτεία ιδιωτικά σχολεία παρέχουν δημόσιο και κοινωνικό αγαθό, χωρίς φυσικά να περιμένετε (γιατί, άραγε;) την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για την συνταγματική εγκυρότητα της εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου.
Αναρωτιόμαστε, κύριε υφυπουργέ, εάν – ως αρμόδιος για τα ζητήματα ιδιωτικής εκπαίδευσης – γνωρίζατε για τη ρύθμιση.
Διότι εάν γνωρίζατε γι’ αυτήν και δεν αποκαλύψατε τίποτε στις συναντήσεις και στις επαφές μαζί μας, ενώ μοιράζατε ανέξοδα ενώπιόν μας «δεσμεύσεις», τότε είναι σαφές ότι εξαπατήσατε τόσο την ομοσπονδία, όσο και 15.000 ανθρώπους και τις οικογένειές τους που από χθες είναι έρμαια ενός πρωτόγνωρου για το χώρο της εκπαίδευσης εργασιακού Μεσαίωνα και ότι εξυπηρετείτε ανενδοίαστα ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα.
Αν, πάλι, δεν γνωρίζατε τίποτε (όπως είχατε δημόσια ομολογήσει και στην περίπτωση της εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου – με το ίδιο περιεχόμενο με τη χθεσινή ρύθμιση - που κατατέθηκε στις 12 Ιουλίου του 2013 και για την οποία εσείς μία εβδομάδα μετά δηλώσατε πως αγνοούσατε την ύπαρξή σας), τότε θα έπρεπε να αναλογιστείτε για λόγους προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας, εάν αξίζει τον κόπο μόνο και μόνο για να κατέχετε έναν θώκο να παίζετε το ρόλο του θεατή σε ένα παιχνίδι διαπλοκής που παίζουν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων.
Όποια κι αν είναι η πραγματικότητα, οι χιλιάδες των ιδιωτικών εκπαιδευτικών αλλά και οι ψηφοφόροι της περιφέρειάς σας έχουν βγάλει τα πολιτικά τους συμπεράσματα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Tags: ΟΙΕΛΕΥπουργείο Παιδείαςιδιωιτική εκπαίδευσηΚολλέγια Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα