Ο Γεωργιάδης αναγράφεται ως αποστολέας στο δέμα με εκρηκτικά προς Σόιμπλε

Τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη δήλωσαν ως αποστολέα αυτοί που έστειλαν το παγιδευμένο δέμα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, με πιθανό παραλήπτη τον ίδιο τον γερμανό υπουργό Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ως αποστολέας αναγράφεται:
Spyridon - Adonis Georgiadis
New Democracy
Akadimias 84 -10678
Athens Attica
Greece

Συγκριμένα, το πακέτο περιείχε ένα μείγμα εκρηκτικών το οποίο χρησιμοποιείται συχνά στην παρασκευή πυροτεχνημάτων. Σύμφωνα με την αστυνομία του Βερολίνου που συντονίζει τις σχετικές έρευνες, το άνοιγμα του πακέτου θα μπορούσε να προκαλέσει «πολύ σοβαρό τραυματισμό».

Για το θέμα ενημερώθηκε ο Αδωνις Γεωργιάδης απο τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. Ο κ. Τόσκας είπε στον κ. Γεωργιάδη να μην ανησυχεί για το γεγονός.

Από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και την αντιτρομοκρατική έχουν ζητηθεί περισσότερες λεπτομέρειες από τις γερμανικές αρχές για τον παγιδευμένο φάκελο και ειδικότερα τη συνδεσμολογία και τον εκρηκτικό μηχανισμό, καθώς και ευρήματα που μπορεί να βοηθήσουν τις αρχές.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστωθεί από ποιο ταχυδρομείο έφυγε ο φάκελος, πώς πέρασε από τον έλεγχο στο αεροδρόμιο, καθώς και για τη συλλογή στοιχειών που μπορεί να οδηγήσουν στους δράστες.

'Αδωνις ΓεωργιάδηςΣόιμπλεδέμα
Keywords
Τυχαία Θέματα